Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Pla de Barris

Bellavista. Les Franqueses del Vallès
Bellavista. Les Franqueses del Vallès

Les Franqueses ha tancat el pla d'intervenció a Bellavista, el Pla de Barris que amb un recorregut de 10 anys (2010-2020) ha realitzat actuacions profundes en aquesta zona tan a nivell urbanístic com social.

La Generalitat de Catalunya va aprovar l’any 2004 la “Llei de millora de barris, àrees urbanes i viles” que requereixen una atenció especial amb l’objectiu d’incentivar una actuació pública integral en àrees urbanes amb necessitats especials per tal de garantir-hi la qualitat urbana, ambiental i la cohesió social. Es volia canviar les dinàmiques urbanístiques i socials d’aquests barris ajudant els ajuntaments a finançar Programes d’intervenció no només urbanístics o arquitectònics –millora de carrers i places, accessibilitat dels habitatges, rehabilitació- sinó també de caire social, adreçats a col·lectius determinats, o de dinamització del comerç. Per això, la Llei es va acompanyar de la creació d’un Fons econòmic, amb el qual es van obrir set convocatòries d’ajuts.

La darrera convocatòria, resolta l’any 2010, va beneficiar un total de 29 projectes presentats per 28 municipis, que sumaven una inversió total de 170 milions d’euros. D’aquesta quantitat, el Govern podia aportar un màxim de 99 milions d’euros.

Un total de 12 projectes d’11 municipis, entre els quals el del barri de Bellavista de les Franqueses del Vallès, eren projectes ordinaris de rehabilitació integral. En aquests casos, la subvenció de la Generalitat podia arribar a cobrir el 50% del cost total del projecte presentat. El projecte de Bellavista estava valorat inicialment en 8,7 milions d’euros. Finalment, l’Ajuntament de les Franqueses ha executat 8,2 milions d’euros.

A aquesta inversió mitjançant la Llei de Barris de 8,2 milions d’euros cal afegir una inversió de 2 milions d’euros en programes de foment de l’ocupació finançats des del programa Treball als Barris del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb la contractació de 219 persones.

Darrera actualització d’aquest contingut: 17/05/2022 a les 12:50h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)