Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Obrim el parc del Mirador

Plantada d'arbres.
Plantada d'arbres.

‘Obrim el parc del Mirador’ és un projecte nascut com a iniciativa de la Taula d'Entitats per a la Millora de Bellavista. L’objectiu del projecte és donar a conèixer aquest espai a la població, enriquir-lo i apropar-lo a tothom amb activitats relacionades amb el lleure i la natura. Es pretén potenciar l'ús del parc com un punt d'atracció per Bellavista.

En l'execució del projecte intervenen diferents àrees municipals com el Pla de Barris, Obres i Serveis, Educació, Cultura, Infància i Jovenut i Esports, així com entitats de les Franqueses a través de la Taula d'Entitats i altres agents socials com escoles, instituts, etcètera.

Blocs en què s'estructura el projecte

Actuacions municipals. En destaquen:

  • Durant el curs 2015-2016, alumnes de 3r de totes cinc escoles de les Franqueses confeccionen l’exposició col·lectiva Els beneficis dels arbres urbans, una mostra itinerant per les escoles i el vestíbul de l’ajuntament que mostra arbres de paper, reculls de fotos naturals, explicacions i creacions artístiques inspirades en vegetació fetes per l’alumnat. Podeu veure totes les fotografies sobre l'exposició i la seva elaboració en aquest enllaç. L'activitat s'ha repetit amb èxit el curs 2016-2017.
  • La farmaciola del Mirador. Tot l’alumnat de 5è de Primària té un espai reservat al butlletí municipal, el 5.1, anomenat La farmaciola del Mirador. Es tracta d’una pàgina que cada mes ensenya una fitxa confeccionada pels alumnes de cada escola del municipi, on descriuen les característiques dels diferents arbres i plantes, i on s'hi detallen els seus usos medicinals. També ha comptat amb la col·laboració del Projecte Educatiu Comunitat i Escola.
  • Eduloc. Alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de l’Institut Lauro per Tècnic de Conducció d’Activitats Fisicoesportives en el Medi Natural van realitzar un itinerari amb el parc del Mirador com a escenari a través de l’aplicació mòbil Eduloc. Es tracta d’una app que funciona amb GPS i que permet als usuaris crear itineraris i experiències basades en la localització. Els estudiants i creadors de l’eina van poder mostrar l’itinerari a alumnes de cicle superior d’Educació Primària de l’Escola Bellavista-Joan Camps. Les fotografies de l’activitat, aquí.

Actuacions impulsades per la Taula d'Entitats per a la Millora de Bellavista. Inclou activitats puntuals en relació a l’aire lliure i la millora del parc amb la col·laboració de la ciutadania (plantades d’arbres i altres).

Manteniment i millora del Parc del Mirador. Instal·lació de jocs infantils, conervació de mobiliari, neteja del parc, etcètera.

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 11/04/2017 a les 13:41h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)