Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La plaça d’Espanya, oberta a la ciutadania

17/03/2015

La remodelació de la plaça contribuirà a la dinamització de l’activitat social i econòmica de Bellavista.

Els ciutadans i ciutadanes de Bellavista ja gaudeixen de la remodelada plaça d’Espanya. Les obres, iniciades l’estiu passat, van finalitzar a principis del mes de març i des d’aleshores els veïns i veïnes ja poden accedir al nou l’espai. Al llarg de les setmanes posteriors a l’obertura de la plaça van ultimar-se els detalls finals com ara la col·locació del mobiliari urbà, la instal·lació de la il·luminació o la plantació de les flors a les jardineres. 

La reforma de la plaça d’Espanya, la porta d’entrada a Bellavista, ha consistit a integrar la plaça a nivell de carrer amb l’objectiu d’eliminar-ne el seu aïllament i obrir-la a la ciutadania. Perseguint aquest fi, la nova plaça s’ha planificat amb tots els elements necessaris per atorgar la màxima prioritat a les persones i per pacificar el trànsit de vehicles. Des del primer moment, l’equip de govern ha concebut la remodelació de la plaça d’Espanya com una actuació global que afavoreixi la creació d’un eix cívic i social i potenciï la vida i l’activitat socioeconòmica a Bellavista.  

La Fundació APADIS gestionarà el quiosc
Properament, la plaça d’Espanya tindrà un altre component social. L’Ajuntament treballa perquè el renovat quiosc sigui gestionat per a la Fundació APADIS i constitueixi un espai per fomentar la igualtat social. El quiosc donarà l’oportunitat d’aprendre un ofici a persones amb discapacitat que realitzaran pràctiques laborals en un entorn ordinari. A llarg de les properes setmanes es donaran a conèixer més detalls d’aquest nou projecte social. 

APADIS, amb seu a Bellavista, promou la integració educativa, social i laboral de les persones amb discapacitat. La fundació, que atén a més de 200 famílies, té molts altres projectes innovadors dins del mateix nucli com ara el restaurant-cafeteria El Gato Verde, La Botigueta o la llar Pas a pas.

L’empresa adjudicatària de les obres de remodelació de la plaça d’Espanya ha estat GrupMas Constructors, SL. L’actuació s’ha executat amb un pressupost de 684.215,13 euros (IVA inclòs) però no ha suposat cap cost per al Consistori. El 50% del cost s’obtindrà de la subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) concedida al 2012 i l’altre meitat provindrà d’una subvenció del Pla de Barris.

Arxivat a: Pla de Barris, Urbanisme i Activitats, Obres i Serveis
Amb la nova actuació, les persones tenen prioritat davant dels vehicles
La plaça d’Espanya vista des de la terrassa d’un edifici
Les jardineres ajuden a delimitar l’espai que és exclusiu per als vianants
La nova plaça contribuirà a la dinamització social i econòmica de la zona
Els vianants i els vehicles circulen al mateix nivell
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/04/2024 a les 08:23h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)