Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L'Ajuntament presenta el projecte de remodelació de la plaça d'Espanya als veïns i veïnes

04/10/2013

L’Ajuntament de les Franqueses va presentar ahir al vespre el projecte de remodelació de la plaça d’Espanya de Bellavista als veïns i veïnes del municipi. L’acte va tenir lloc a les 19 h al Centre Cultural de Bellavista i va comptar amb la participació de l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé; del regidor d’Urbanisme, Esteve Ribalta; i del regidor de Pla de Barris, Juan Antonio Marín, a més de tècnics de la Diputació de Barcelona i d’arquitectes contractats per aquesta administració.

El potencial de la porta d’entrada a Bellavista

L’Ajuntament concep la plaça d’Espanya com una porta d’entrada a Bellavista i per aquest motiu contempla la remodelació de la plaça com una actuació global de tot l’espai que integri la màxima superfície; des de l’estació de Renfe fins a l’entrada dels diferents carrers que surten de la plaça. Les obres van més enllà de l’estètica. Es volen vincular amb la creació d’un eix cívic i central que potenciï la vida i l’activitat econòmica i social a Bellavista. En aquesta línia, l’alcalde Francesc Colomé va apuntar que, juntament amb les obres de la plaça d’Espanya, l’equip de govern té previst impulsar la reconversió de l’actual pàrquing de Renfe en un pàrquing públic amb la instal·lació de dos ascensors que travessin les vies del tren i la remodelació de l’espai cívic del carrer Rosselló que agruparà els serveis municipals a Bellavista.

Prioritat a les persones

La remodelació de la plaça d’Espanya consistirà a integrar la plaça a nivell de carrer i eliminar el seu aïllament. Actualment la plaça es troba uns metres per sobre del nivell del carrer i està rodada de trànsit la qual cosa limita les connexions dels espais per als vianants. Amb aquesta actuació els cotxes i els vianants circularan al mateix nivell. La prioritat s’invertirà perquè es donarà màxima prioritat a les persones. El regidor de Pla de Barris, Juan Antonio Marín, ho va il·lustrar amb les dades següents: “Actualment la circulació de vehicles ocupa 2.060 m² i la circulació de vianants 714 m². Amb la remodelació, els vehicles disposarien de 890 m² i les persones de 2.580 m²”.

S’incorporaran diversos elements per a la pacificació del trànsit i per a la segregació dels diversos usos. D’una banda, tota la zona quedarà aixecada uns centímetres respecte de la carretera de manera que quan els vehicles accedeixin a la plaça hauran de reduir la velocitat forçosament. D’altra banda, es col·locaran senyals verticals i horitzontals que indicaran l’entrada a un espai amb preferència dels vianants. Per a les obres de la plaça s’utilitzaran rajoles de tres colors diferents per delimitar els espais: grises, grogues i vermelles. A les zones on hi hagi més rajoles grises hi podran circular els vehicles.

El projecte contempla la conservació de l’arbrat existent i pel que fa al mobiliari urbà, en principi, s’instal·laran 33 fanals, 13 bancs, 18 cadires, 20 papereres, 20 pilones i 2 marquesines.

Per tal d’aprofitar els treballs d’urbanització es preveu millorar les xarxes de serveis: eliminar el cablejat aeri, treure tot el cablejat que sigui possible de les façanes, eliminar l’enllumenat de les façanes i substituir les canonades de fibrociment de la xarxa d’aigua.

Un projecte social

El regidor d’Urbanisme, Esteve Ribalta, va explicar que des de l’equip de govern el projecte de la plaça d’Espanya s’entén més com a un projecte social que no pas urbanístic. “Per això, en aquest projecte també hi ha implicades les àrees de Pla de Barris amb el regidor Juan Antonio Marín i de Polítiques Socials amb la regidora Gisela Santos. Volem transformar l’entorn i millorar la qualitat de vida de les persones que hi resideixen”, va afirmar.

Obres a cost 0 per a l’Ajuntament

La remodelació de la plaça d’Espanya no suposarà cap cost per a l’Ajuntament. El 50% del cost de les obres s’obtindrà de la subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) concedida l’any 2012. L’altre 50% del cost de l’obra provindrà d’una subvenció del Pla de Barris. Ambdues subvencions són finalistes, és a dir, no es poden destinar a altres finalitats i si no s’accepten es perden i es concedeixen a altres municipis. El pressupost previst és de 684.215,13 euros i el termini d’execució de l’obra són 12 mesos.

La contractació de l’equip redactor del projecte ha estat possible gràcies a una subvenció provinent del Servei d’Equipament i Espai Públic de la Diputació de Barcelona. 

Arxivat a: Pla de Barris
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/04/2024 a les 12:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)