Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Feminisme i igualtat

Les Franqueses Municipi Feminista
.

Presentació

La igualtat entre dones i homes és un dret fonamental a garantir en una societat que ho exigeix

Les Franqueses es va declarar municipi feminista el mes de maig de 2020. Des de l'Ajuntament treballem per fer realitat la igualtat entre dones i homes, combatre i eliminar les diverses formes de violència contra les dones i abolir tota mena de discriminació basada en el sexe, identitat de gènere o qualsevol altra circumstància personal o social.

En aquest espai us oferim informació, recursos i suport per a tota la comunitat interessada en la promoció de la igualtat de gènere i la construcció d'una societat més justa per a tothom.

 

Serveis

Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD)

És un servei públic, gratuït i confidencial que ofereix informació, formació, assessorament i atenció a les dones de Les Franqueses, en totes aquelles qüestions que puguin ser del seu interès: àmbit laboral, social, personal, familiar, recursos públics i, especialment en la detecció i la recuperació de la violència masclista.

Ofereix atenció personalitzada i integral a les dones de les Franqueses del Vallès des de la perspectiva de gènere per tal que puguin gaudir i exercir els seus drets en llibertat i sense discriminacions:

  • Informació a les dones. Informació a les dones sobre recursos, actes i activitats relacionades amb la vida de les dones- Espai d’escolta, suport i acompanyament en què es dona una primera orientació personalitzada.
  • Atenció psicològica. Suport i acompanyament psicològic per desenvolupar estratègies i recursos personals per fer front a situacions de desigualtat de gènere ja sigui en l'àmbit familiar, laboral o social.
  • Assessorament legal. Espai de consulta sobre temes legals: separacions, divorcis, maltractaments, relacions laborals, recursos i drets en casos de violència masclista.
  • Tallers de creixement personal i grups de suport. Punt de trobada, espai de formació i sensibilització per fomentar l’autonomia i l’empoderament de les dones).

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Servei d'Atenció Integral (SAI LGBTI)
 
Servei de referència municipal en l'atenció, informació, prevenció, acompanyament i intervenció davant actes o situacions de LGBTIfòbia. Esdevé un servei d’atenció  de proximitat per a les persones LGBTI i aquelles que s’adrecin per qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere.
 
El SAI LGBTI Les Franqueses ofereix:
 
Atenció integral i de qualitat a les persones LGBTI fent un acompanyament eficient pel coneixement dels recursos específics del territori i llurs necessitats:
  • Atenció i suport psicològic.
  • Asesssorament jurídic i legal  sobre situacions de discriminació LGBTIfòbica i acompanyament en el procediment en cas de denúncia.
  • Suport en la realització de determinats tràmits com, ara bé, el canvi de nom sentit de les persones trans* a la targeta sanitària, a la targeta de transport  T-16, la targeta discapacitat, el carnet de biblioteca. Acompanyament en altres tràmits (DNI, NIE, etc.)
El SAI també centralitza la informació sobre recursos per a persones LGBTI de les entitats i de les administracions local, de la Generalitat i de l'Estat. Atén i tramita, on s'escaigui, incidències i possibles casos de discriminació  per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Dades de contacte del SIAD i SAI:
Carrer Verge de Montserrat, 21. Espai Can Prat.
Horari: de dilluns a dijous de 8:30 a 14 hores 
Telèfon i whatsapp: 670311604
Entrevistes a l'Espai Can Prat i a Bellavista Activa,  carrer de Rosselló, 39. Bellavista. Cal cita prèvia
 
Cangur a casa
Cangur a casa
Espai Xerinola
Espai Xerinola

Programes

TempsxCures LF

Programa de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès, que amb el suport del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, té per l’objectiu facilitar la conciliació laboral, personal i familiar. Es tracta d’un recurs de cura puntual i gratuït, adreçat a famílies amb infants i adolescents d’entre 0 a 16 anys.

El programa, que busca avançar en la corresponsabilitat pública vers les cures, compta amb l’acompanyament de monitoratge professional i s’inicia amb dues línies d’acció:

  • Espai Xerinola, un servei de lleure que s’obrirà durant algunes activitats de la programació municipal per a infants de 3 a 11 anys. De manera que les famílies tinguin la possibilitat de deixar els seus fills i filles en un entorn lúdic i d’educació en el lleure, per poder gaudir d'un temps propi i personal.
  • Cangur a Casa, un servei gratuït de canguratge a domicili que es fa de dilluns a divendres, en horari de matí o tarda, fins a un màxim de 3 hores setmanals. El servei cobreix una franja horària de 9 a 12 h i de 16 a 19 h, amb certa flexibilitat per adaptar-se a les necessitats de cada família. El canguratge inclou tasques com la cura dels infants, propostes lúdiques dins o fora de casa, la feina de portar i recollir infants a l’escola o el suport en tasques com repàs escolar.

Cangur a casa va adreçat a totes les famílies del municipi, especialment, aquelles de major vulnerabilitat o amb altes càrregues familiars i de cures. L’accés al servei s’ha de sol·licitar a l’Àrea de Feminisme i Igualtat de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès a través del correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o trucant al telèfon 670 311 604.

Les peticions rebudes seran valorades sota criteri tècnic a través dels referents socials de l’Ajuntament.

Protocols

Darrera actualització d’aquest contingut: 05/04/2024 a les 09:55h

Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)