Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El 18 d'agost s'inicia la remodelació de la plaça d’Espanya de Bellavista

12/08/2014

Està previst que les obres durin sis mesos i que es facin en tres fases. La primera, que estarà enllestida a finals de novembre, correspon a l’espai que ocupa actualment la plaça i la part del carrer on para l’autobús.

El proper dilluns, 18 d’agost, és quan l’empresa adjudicatària de les obres que han de remodelar la plaça d’Espanya de Bellavista, GrupMas Constructors, ha comunicat a l’Ajuntament que s’iniciaran els treballs de la primera fase. Aquesta durarà tres mesos aproximadament i comprèn l’àmbit de la plaça actual i el tros de carrer on hi ha la parada d’autobús. 

L’Ajuntament ha enviat una carta als veïns explicant-los la reforma completa de la plaça, així com les afectacions al trànsit que hi haurà durant la primera fase de les obres. Així, durant aquests tres mesos no es podrà donar la volta a la plaça i el tram de carrer que donava a la plaça i que és la prolongació del carrer de Barcelona canviarà el sentit de la circulació. El tram del carrer que dóna a la plaça i que va cap al carrer de València també canviarà el sentit i els vehicles que baixin pel carrer de Rosselló hauran de girar obligatòriament a l’esquerra, cap al carrer de València. 

Durant les obres de la primera fase la parada del bus també canviarà d’ubicació. És a aquest efecte que l’Ajuntament ha situat diverses parades provisionals. La L6 pararà al principi del carrer de Girona i a l’inici del carrer de València. La L21 ho farà al carrer de València, i la L20 i la L22 ho faran al carrer de València i al principi del carrer de Barcelona. Així mateix, s’habilitaran zones de càrrega i descàrrega als carrers d’Aragó, de Girona, de Rosselló, de Provença i de València. 

Portada d’entrada a Bellavista

Amb aquesta actuació l’Ajuntament vol dignificar una de les portes d’entrada al municipi, tot creant un eix cívic i central que potenciï la vida i l’activitat econòmica i social a Bellavista. És per això que s’ha volgut fer una actuació global de tot l’espai que integri la màxima superfície, des de l’estació de Renfe fins a l’entrada dels carrers que surten de la plaça. 

La remodelació d’aquest espai, que durarà un total de sis mesos, consisteix a integrar la plaça a nivell de carrer amb l’objectiu d’eliminar-ne el seu aïllament. Amb aquesta actuació els vehicles i els vianants circularan al mateix nivell però els vianants tindran la màxima prioritat. Actualment la circulació de vehicles ocupa 2.060 m2 i la de vianants, 1.410 m2. Amb la remodelació, els vehicles disposaran de 890 m2 i els vianants, 2.580 m2. 

A banda de mobiliari urbà nou com bancs, fanals i papereres i la plantació d’arbrat nou, també s’hi milloraran les xarxes de serveis. Així, s’eliminarà el cablejat aeri, es traurà tot el cablejat que sigui possible de les façanes, es suprimirà l’enllumenat de les façanes i es substituiran les canonades de fibrociment de la xarxa d’aigua. 

Les obres, que tenen un pressupost de 684.215,13 euros (IVA inclòs), no tenen cap cost per a l’Ajuntament, ja que una meitat es pagarà a través del PUOSC i l’altra, per mitjà d’una subvenció del Pla de Barris. Ambdues subvencions són finalistes, és a dir, que no es poden destinar a altres finalitats i si no s’accepten es perden i es concedeixen a altres municipis. 

Paral·lelament a aquesta actuació es millorarà l’asfaltat dels carrers de Rosselló i de Barcelona i es substituirà l’arbrat d’aquest últim. 

L’empresa constructora obrirà una oficina d’informació amb l’objectiu d’aclarir qualsevol dubte sobre les obres que puguin tenir els veïns i veïnes. Estarà oberta de 9 a 13 h, de dilluns a divendres, i provisionalment estarà situada a les oficines que té l’Ajuntament a Bellavista, a la plaça d’Espanya, número 5.

Arxivat a: Pla de Barris
Imatge virtual de la plaça des del carrer de Barcelona
Imatge virtual de la plaça des del carrer de Provença
Imatge virtual de la plaça des de la cruïlla del carrer d'Aragó i el pont
Plànol de les tres fases de les obres
Plànol de la fase 1 de les obres
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/04/2024 a les 08:23h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)