Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Ampliació del període d’exposició pública del Pressupost 2022

19/05/2022

El pressupost es pot consultar fins el 26 de maig

El període d’exposició pública del pressupost per al 2022 s’amplia tres dies més, fins el dijous 26 de maig.

L’expedient i de la documentació del pressupost general està a disposició de la ciutadania al portal de transparència i al web muncipal. Pots consultar tots els documents al següent enlaç.

Pressupost 2022

El pressupost general per al 2022 porta aprovat des del ple municipal del 29 d’abril. Amb un total de 33.524.083,58 euros, un 24,7% més que l'any 2021, és a dir, uns 6.633.419,58 euros. Es tracta d'un pressupost que pretén millorar els serveis municipals, adequar la via pública i garantir el funcionament dels equipaments construïts en els darrers mesos per atendre i solucionar les demandes del conjunt de la ciutadania. Les Franqueses afronta, també, el repte de l'emergència climàtica i la transició energètica amb una mirada cap al 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible per erradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia i posar fre al canvi climàtic.

El pressupost d'aquest 2022 s’enfoca a mantenir la capacitat inversora amb actuacions com la construcció de la xarxa de carrils bici de les Franqueses, les pacificacions d’algunes carreteres i carrers de les Franqueses, la millora dels equipaments i parcs infantils, entre d’altres. A banda de l’esforç inversor, el pressupost referma el compromís de l’Ajuntament de millorar la seguretat ciutadana, amb noves instal·lacions i un major nombre d’agents. A més, també es potenciarà la policia de proximitat com a model de policia adaptada a la nova realitat del segle XXI i que té en compte les necessitats de la ciutadania, les seves inquietuds i les seves demandes. Aquest pressupost també s’orienta cap a les polítiques socials per combatre les desigualtats i l’exclusió social i per garantir la igualtat d’oportunitats des del feminisme. A més, la creació de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials permetrà un servei proper a les persones, més efectiu i eficient dins l’actual sistema català de Serveis Socials.

Inversions més destacades

L'Ajuntament de les Franqueses destinarà 9.170.150 euros a inversions. Entre les més destacades hi ha la construcció del gimnàs de l'Escola Joan Sanpera i Torras; la construcció del pas soterrat a l'estació de tren amb l'objectiu d'unir el nucli de Corró d'Avall amb la zona de les antigues casernes militars; l'impuls de pressupostos participatius; la construcció d'un nou pavelló esportiu al Sector R; la construcció d'una nova comissaria i noves dependències municipals; l'adequació del Casal d'Avis i Centre Social de Bellavista per a la instal·lació d'un caixer automàtic; la millora de l'enllumenat públic; i l'anualitat de la construcció de la residència i centre de dia per a la gent gran de Bellavista, entre d'altres.

El pressupost en xifres

PRESSUPOST TOTAL: 33.524.083 EUROS - 27,7% més que el 2021

DESPESA TOTAL: 31.479.486 EUROS - 24,7% més que el 2021

INVERSIÓ TOTAL: 9.170.150 EUROS - 98,7% més que el 2021

INVERSIONS MÉS RELLEVANTS

Construcció del gimnàs de l'Escola Joan Sanpera i Torras (anualitat)

500.000 euros

Pressupostos participatius

75.000 euros

Construcció del pas soterrat a l'estació de Corró d'Avall (anualitat)

400.000 euros

Construcció d'un nou pavelló esportiu al Sector R

4.000.000 euros

Construcció d'una nova comissaria i noves dependències municipals

1.500.000 euros

Adequació del Casal d'Avis i Centre Social de Bellavista per a la instal·lació d'un caixer automàtic

20.000 euros

Construcció de la residència i centre de dia per a la gent gran de Bellavista (anualitat)

350.000 euros

Gratuïtat de la quota de material escolar a Educació Infantil i Primària

170.000 euros

 

 

Arxivat a: Ajuntament
Pressupost 2022 en xifres

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 04/07/2022 a les 13:42h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)