Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El pressupost creix un 24,7% i destina més de 9 milions d’euros a inversions

02/05/2022

Es manté el compromís amb la millora dels serveis de la via pública

Amb els vots a favor de JxLF i PSC-CP i els vots en contra d’IEC-AM, SAL-CUP-Amunt i C’s, el ple municipal del mes d'abril ha aprovat el pressupost general de l'Ajuntament de les Franqueses i dels seus organismes autònoms per al 2022. Amb un total de 33.524.083,58 euros, un 24,7% més que l'any 2021, és a dir, uns 6.633.419,58 euros, es tracta d'un pressupost que pretén millorar els serveis municipals, adequar la via pública i garantir el funcionament dels equipaments construïts en els darrers mesos per atendre i solucionar les demandes del conjunt de la ciutadania. Les Franqueses afronta, també, el repte de l'emergència climàtica i la transició energètica amb una mirada cap al 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible per erradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia i posar fre al canvi climàtic.

El pressupost d'aquest 2022 s’enfoca a mantenir la capacitat inversora amb actuacions com la construcció de la xarxa de carrils bici de les Franqueses, les pacificacions d’algunes carreteres i carrers de les Franqueses, la millora dels equipaments i parcs infantils, entre d’altres. A banda de l’esforç inversor, el pressupost referma el compromís de l’Ajuntament de millorar la seguretat ciutadana, amb noves instal·lacions i un major nombre d’agents. A més, també es potenciarà la policia de proximitat com a model de policia adaptada a la nova realitat del segle XXI i que té en compte les necessitats de la ciutadania, les seves inquietuds i les seves demandes. Aquest pressupost també s’orienta cap a les polítiques socials per combatre les desigualtats i l’exclusió social i per garantir la igualtat d’oportunitats des del feminisme. A més, la creació de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials permetrà un servei proper a les persones, més efectiu i eficient dins l’actual sistema català de Serveis Socials.

Inversions més destacades

L'Ajuntament de les Franqueses destinarà 9.170.150 euros a inversions. Entre les més destacades hi ha la construcció del gimnàs de l'Escola Joan Sanpera i Torras; la construcció del pas soterrat a l'estació de tren amb l'objectiu d'unir el nucli de Corró d'Avall amb la zona de les antigues casernes militars; l'impuls de pressupostos participatius; la construcció d'un nou pavelló esportiu al Sector R; la construcció d'una nova comissaria i noves dependències municipals; l'adequació del Casal d'Avis i Centre Social de Bellavista per a la instal·lació d'un caixer automàtic; la millora de l'enllumenat públic; i l'anualitat de la construcció de la residència i centre de dia per a la gent gran de Bellavista, entre d'altres.

El pressupost en xifres

  • PRESSUPOST TOTAL: 33.524.083 EUROS - 27,7% més que el 2021
  • DESPESA TOTAL: 31.479.486 EUROS - 24,7% més que el 2021
  • INVERSIÓ TOTAL: 9.170.150 EUROS - 98,7% més que el 2021

INVERSIONS MÉS RELLEVANTS

Construcció del gimnàs de l'Escola Joan Sanpera i Torras (anualitat) 500.000 euros
Pressupostos participatius 75.000 euros
Construcció del pas soterrat a l'estació de Corró d'Avall (anualitat) 400.000 euros
Construcció d'un nou pavelló esportiu al Sector R 4.000.000 euros
Construcció d'una nova comissaria i noves dependències municipals 1.500.000 euros
Adequació del Casal d'Avis i Centre Social de Bellavista per a la instal·lació d'un caixer automàtic 20.000 euros
Construcció de la residència i centre de dia per a la gent gran de Bellavista (anualitat) 350.000 euros
Gratuïtat de la quota de material escolar a Educació Infantil i Primària 170.000 euros

Consulta tota la documentació aquí.

Arxivat a: Ajuntament
Pressupost 2022 en xifres
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/05/2022 a les 21:07h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)