Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El dissabte 7 de novembre, última activitat d’Hàbitats al riu Congost

03/11/2015

L’Associació Hàbitats tanca el projecte de custodia fluvial a les Franqueses amb una activitat oberta a tots els públics que desitgin fer de voluntaris i voluntàries.

Aquest dissabte, 7 de novembre, l’Associació Hàbitats realitzarà l’última actuació del projecte de restauració del riu Congost amb una activitat oberta a tothom que vulgui ser voluntari o voluntària per un matí, Viu el riu Congost!. El punt i l’hora de convocatòria són al gual del carrer de Cal Forcaire a les 10 h. L’activitat és gratuïta però es demana inscriure’s prèviament a l’adreça de correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o al telèfon 93 4 213 216.

L’entitat ha ideat una jornada per preparar l’entorn de cara a l’hivern. Així, es netejaran els escocells per tal d’evitar competència i donar a la planta el màxim de garanties de supervivència i es substituiran alguns exemplars que han mort durant l’estiu per altres plantes. També es netejaran les deixalles que puguin haver-hi per evitar la contaminació i riscos per a la fauna. Per últim, de la mà d’experts ornitòlegs, es durà a terme un anellament dels ocells del riu Congost i es construiran caixes niu per dotar a aquest grup faunístic de refugis perquè es puguin reproduir.

El projecte de restauració del riu Congost va iniciar-se al febrer del 2014 amb la restauració del tram del riu des de la seva entrada al municipi fins al pont de la carretera BV-1433, que uneix Llerona amb l’Ametlla. Un cop finalitzades les accions del primer tram, al febrer del 2015, va começar-se la segona etapa de restauració del tram del riu que transcorre per Canovelles al marge dret i per les Franqueses i Granollers a la riba esquerra. Ara, finalitza aquesta segona etapa.

L’Associació Hàbitats es una entitat sense ànim de lucre creada el 1997 amb l’objectiu de fomentar l’apropament de les persones a l’entorn natural convertint-les en protagonistes de la conservació del territori. El projecte de custòdia fluvial del riu Congost compta amb el finançament del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, a través de la Fundació Biodiversitat.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
Imatge de la plantada d'arbres que es va realitzar en una activitat familiar al passat mes d'abril

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/04/2024 a les 08:23h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)