Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Comencen les obres del segon tram del Congost

05/02/2015

L’Associació Hàbitats començarà una nova etapa d’obres al riu Congost a partir de la tercera setmana de febrer, segons la previsió del projecte, al tram del Congost que transcorre per Canovelles en el marge dret del riu, i les Franqueses i Granollers en la riba esquerra.

El 13 de gener es va realitzar una visita tècnica al tram en qüestió conjuntament amb l’empresa de bioenginyeria Aprèn Serveis Ambientals en què es van concretar les actuacions a executar-hi. Durant el mes de febrer es realitzaran les neteges amb maquinària, l’eliminació de rizomes de canya americana i la neteja de residus. Al mes de març està previst fer les plantacions i al mes de maig s’actuarà sobre les altres espècies invasores. El projecte incidirà amb força sobre la presència de deixalles, ja que aquest tram del riu Congost segueix patint-ne l’impacte.

Per altra banda, la primera activitat de voluntariat serà dissabte 21 de març. L’objectiu d’aquest voluntariat és restaurar aquest tram del Congost amb algunes de les següents tasques, en funció de les necessitats de l’espai en aquell moment:

  • Neteja de deixalles
  • Protecció d’exemplars de freixe, quan crescut de forma natural
  • Plantació d’helòfits a la riera de Carbonell
  • Plantació d’estaques vives

Qualsevol ciutadà o ciutadana que vulgui participar a les activitats i accions voluntàries de la restauració pot informar-se del calendari del projecte al web de l’Associació Hàbitats.

Durant el mateix mes de març també es preveu fer una visita a les obres amb tècnics d’altres entitats de custòdia fluvial per tal d’intercanviar experiències en restauracions fluvials i participació.

En la restauració del primer tram, que recorria Llerona, l’Associació Hàbitats va rebre 6.000 euros per part de l’Ajuntament de les Franqueses, que pretén col·laborar-hi novament en la restauració d’aquest segon tram. El projecte compta també amb el finançament del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, a través de la Fundación Biodiversidad.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
El riu Congost
Darrera actualització d’aquest contingut: 06/05/2024 a les 13:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)