Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Última jornada de restauració del riu Congost

16/10/2014

El 25 d'octubre es farà una jornada de tancament del projecte de restauració del riu Congost.

L’Associació Hàbitats ha programat la cloenda de la restauració del riu Congost pel dissabte 25 d’octubre. Un any després de l’inici de les obres de millora, s’ha previst una restauració ecològica al riu amb l’ajuda de voluntaris per tal de deixar aquest tram franquesí del Congost llest per a la resta de tardor.

Durant aquet últim any, l’associació i diversos voluntaris han estat treballant en la restauració ecològica del riu, potenciant la participació social i el voluntariat. Han organitzat activitats diverses com ara formació en inspecció de rius, la Nit de ratpenats o voluntariats de conservació. Entre els treballs duts a terme destaca la substitució d’espècies invasores, com la canya americana, per espècies autòctones, com salzes i àlbers, així com d’altres treballs més tècnics que seran explicats in situ durant la visita. El dia 25 tancaran aquest cicle fent una passejada pel tram del riu a Llerona, analitzant quines actuacions s’han dut a terme i els resultats que s’han obtingut.

L’associació convoca a tothom qui vulgui col·laborar en la jornada del dia 25 a les 10 h al davant de l’aguait d’ocells del camí de Can Pep de Llerona. Per participar a la jornada només cal inscriure’s gratuïtament trucant al telèfon 934 213 216 o escrivint a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) . Es recomana portar calçat i roba còmode i prismàtics.

El projecte de restauració s’ha desenvolupat amb el suport de la Fundación Biodiversidad, del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, i del Departament de Territori i Sostenibilitat. També compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès i del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.

Aquest tram del riu Congost a Llerona està catalogat com a espai d’importància comunitària dins la Xarxa Natura 2000.

 

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
Una imatge de la visita d'obres al Congost el març passat

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 02/12/2022 a les 13:13h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)