Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses, municipi cardioprotegit

03/10/2014

En una primera fase el servei de cardioprotecció s’ha implantat a les instal·lacions esportives del municipi.

L’Ajuntament de les Franqueses, amb l’objectiu de cardioprotegir el municipi, va presentar el pla de cardioprotecció el dimecres 1 d’octubre, a la tarda, a la sala de plens de l’edifici consistorial. 

L’alcalde, Francesc Colomé, i el regidor d’Esports, José Ramírez, van explicar que el servei de cardioprotecció consisteix en la instal·lació de desfibril·ladors a diferents punts del municipi. Els aparells que s’han col·locat són Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA) i són els millors instruments per protegir-nos davant d’una aturada cardíaca. Cada minut que passa des que patim una parada del cor, es redueixen les nostres possibilitats de supervivència un 10%. 

L’alcalde, Francesc Colomé, va afirmar que l’Ajuntament ha dut a terme una primera fase per implantar el servei de cardioprotecció a les zones esportives del municipi. Així, es preveu que en una segona fase el servei arribi a les places dels pobles

En aquesta primera fase s’ha optat per col·locar nou desfibril·ladors, sis de fixos i tres de mòbils. Els fixos s’han ubicat a la Zona Esportiva Municipal de Corró d’Avall (al Complex Esportiu Municipal, al pavelló i al cap de futbol), a la Zona Esportiva de Llerona, a la Zona Esportiva Municipal de Corró d’Amunt i a la de Bellavista. Pel que fa als dispositius mòbils, dos els utilitzarà la Policia Local i el restant, el Patronat Municipal d’Esports, per a actes que es facin fora d’aquests recintes esportius. Dotar la Policia Local de dos desfibril·ladors mòbils permetrà atendre als ciutadans i ciutadanes que no es trobin propers en una àrea esportiva. A més, els agents de la Policia Local solen ser els primers que arriben als punts on s’ha produït una incidència, pel simple fet de coneixença del territori i per proximitat. 

L’Ajuntament destina 804,65 euros mensuals per aquest servei, l’empresa que va guanyar el concurs per prestar-lo és Cardiosos Global Protection. 

Els aparells instal·lats, els DEA, són molt intuïtius i qualsevol persona –estigui formada en el seu ús o no– els pots utilitzar, el reanimador només ha de seguir les instruccions de veu que es donen. A més de tenir un funcionament senzill, també són molt fiables i moderns. Són segurs perquè només apliquen la descàrrega si ho troben indicat, un cop han comprovat l’estat de la persona. 

Els DEA estan connectats telefònicament amb el 112 per activar el protocol d’emergències només obrir la porta de la vitrina on estan col·locats. Els aparells tenen una bateria de 4 anys i un cop per setmana realitzen un autotest per comprovar l’estat de la bateria. A més, l’empresa adjudicatària fa telemàticament una comprovació diària del seu funcionament. 

Al llarg d’aquestes setmanes, un centenar de persones han assistit als cursos de formació per al maneig dels desfibril·ladors i per seguir el protocol d’actuació de primers auxilis per si s’ha d’assistir a una persona que hagi patit un atac de cor. La formació l’han rebut agents de la Policia Local, responsables de les instal·lacions esportives, treballadors del Patronat Municipal d’Esports i directors, entrenadors i representants de les entitats esportives del municipi. 

A l’acte de presentació del servei de cardioprotecció, a més de l’alcalde i el regidor d’Esports, van participar-hi els membres de l’empresa Cardiosos: el doctor Marc Bausili, Pep Méndez i Johnny Acebedo. A l’esdeveniment hi van assistir una trentena de persones. També hi van ser presents els regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Randos; la regidora de Polítiques Socials, Gisela Santos; i el regidor Àngel Profitós. 

Arxivat a: Esports
D'esquerra a dreta: Marc Bausili; José Ramírez; Francesc Colomé; Pep Méndez; i Johnny Acebedo
A l'acte hi van assistir una trentena de persones entre responsables de les instal·lacions esportives i directors, entrenadors i representants de les entitats esportives del municipi
Els aparells que s’han col·locat són Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA) i són els millors instruments per protegir-nos davant d’una aturada cardíaca
Darrera actualització d’aquest contingut: 15/05/2024 a les 15:29h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)