Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Dissabte comença la primera Copa @VOBàsquet

05/09/2014

Al torneig, la major part del qual es jugarà a les Franqueses, hi participen els primers equips masculins dels millors clubs de bàsquet de la comarca.

Del 6 al 14 de setembre tindrà lloc la primera edició de la Copa @VOBàsquet, una iniciativa de l’associació franquesina de recent creació Vallès Oriental Bàsquet, que compta amb el suport i la col·laboració del Patronat Municipal d’Esports de les Franqueses, el Club Bàsquet Les Franqueses i el Club Bàsquet Granollers.

Els clubs que jugaran la competició són el CB Mollet, el CB Granollers, el CB La Garriga, el CB Cardedeu, el CB Lliçà d’Amunt, el Sant Gervasi, el CB Parets, el CN Caldes, el CB Canovelles, el CB L’Ametlla i el CB Les Franqueses. A banda, del primer dia de competició, el dia 6, que es disputarà al pavelló del CB Granollers, la resta de jornades (els dies 7, 11, 13 i 14) es jugaran a la Zona Esportiva Municipal de Corró d’Avall.

Els promotors del torneig van explicar el dijous en una roda de premsa celebrada a Can Ribas-Centre de Recursos Agraris que han organitzat aquesta copa amb el doble objectiu que els clubs vallesans presentin les seves noves plantilles i que es pugui veure quin és l’equip que arriba en millors condicions a l’inici de la temporada.

Segons el granollerí David Planas, un dels tres membres de l’associació, “és després de veure com altres comarques tenien els seus tornejos de pretemporada que ens vam atrevir a fer-ne un a la nostra”. Planas va agrair el suport de l’Ajuntament de les Franqueses per la cessió de les seves instal·lacions i el del seu patrocinador principal, OXD.

A banda de Planas, també van assistir a la presentació del torneig el franquesí Toni Olivares (que va excusar la presència del tercer membre de l’associació, el també franquesí Albert Pérez); el director tècnic de la secció de bàsquet del PME i del CB Les Franqueses, Xavi Resina; l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé; i el regidor d’Esports, José Ramírez.

En el seu parlament, el regidor es va mostrar molt content amb “aquesta iniciativa de promoció de l’esport” i va oferir la màxima col·laboració des del PME per a futures activitats de l’entitat. Per la seva banda, l’alcalde va expressar que l’organització de la copa era una idea excel·lent i va felicitar els seus promotors perquè “sou gent jove amb ganes de fer coses”.

Francesc Colomé també va recordar que en el futur proper l’Ajuntament farà dues obres importants per millorar les condicions de la pràctica del bàsquet al municipi, com són el tancament de la pista annexa al pavelló i la construcció d’un pavelló de tipus 1 al Centre Cultural de Corró d’Avall.

Mecanisme de la competició

El torneig en si el jugaran els equips de Copa Catalunya, 1a i 2a catalana, ja que els de 3a catalana faran un quadrangular a part. Així, els sis equips de 1a i 2a catalana es dividiran en dos grups, els quals jugaran un triangular entre el 6 i l’11 de setembre. Els primers de cada grup s’enfrontaran a les semifinals del dia 13 amb el dos equips de Copa Catalunya, el Granollers i el Mollet. I el dia 14 es farà la final i els partits pel 3r i 4t lloc, pel 5è i 6è lloc i pel 7è i 8è.

El dia 14 també es jugarà el torneig quadrangular entre els quatre equips de 3a catalana, el CB Les Franqueses, el CB Canovelles, el CB L’Ametlla i el CB Parets B, i un concurs de triples patrocinat per zapasenjuego.com, al qual es pot apuntar qualsevol jugador major de 16 anys, encara que no hagi participat al torneig.

En la roda de premsa de dijous Xavi Resina va explicar que la celebració de la Copa @VOBàsquet coincidirà amb la del 1r Torneig Infantil Masculí de Bàsquet que organitza el 13 i 14 de setembre el club franquesí. En aquesta competició hi jugarà el CB Mollet, el CB Vic, el CE Valldemia, el CB Cerdanyola, el CEB Girona, el CB Manlleu, el CB Sant Josep i el PME Les Franqueses.

Associació amb seu a les Franqueses

L’associació Vallès Oriental Bàsquet és una entitat de recent creació amb seu a les Franqueses. Neix amb una doble voluntat: d’una banda, informar de totes aquelles notícies referides al bàsquet a la comarca així com donar a conèixer els resultats dels equips sèniors dels clubs vallesans d’una manera ràpida i senzilla a través del compte de twitter @VOBasquet; de l’altra, promoure tot un seguit d’activitats per donar un sentit més col·lectiu al bàsquet del Vallès Oriental, com ara el torneig.

Arxivat a: Esports
D'esquerra a dreta, Toni Olivares, David Planas, Francesc Colomé, José Ramírez i Xavi Resina
La roda de premsa de presentació del torneig es va fer a Can Ribas-Centre de Recursos Agraris

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 25/04/2024 a les 20:27h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)