Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | AMB ESTILS | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

“Tenim un comerç viu, però condicionat per la dispersió del municipi”

08/05/2024

Entrevista a Estel Armengol Ginestí, presidenta d’LF Comerç

L’Associació de Botiguers Comerciants i Professionals de Les Franqueses del Vallès, LF Comerç, és l’entitat sense ànim de lucre que, des de l’any 1998, treballa per promoure i consolidar el comerç local del nostre municipi. Estel Armengol Ginestí, propietària de l’estanc l’Ateneu, n’és la presidenta des de l’any 2017. Parlem amb ella per conèixer més a fons la tasca de l’entitat.

Per què et vas decidir a formar part d’LF Comerç i assumir el càrrec de presidenta?
Va ser el 2017 quan ja portava uns quants anys fent-me càrrec del negoci familiar i vaig voler saber si a les Franqueses hi havia alguna associació de comerciants i quines coses feien.

Els vaig conèixer i vaig voler col·laborar-hi. Soc una persona activa i implicada! I em van agafar amb la guàrdia baixa, perquè a la primera reunió ja vaig sortir amb el càrrec de presidenta (riu). Però contenta de ser la persona que dona veu a les botigues del poble.

Quina creus que és la contribució de més gran d’LF Comerç al teixit comercial de Les Franqueses?
La importància d’aquestes associacions és la veu que tenen davant l’Administració i també el fet de poder fer accions grans perquè una botiga sola no ho pot fer. Et dones a conèixer més enllà del teu carrer i fins i tot, del teu poble.

Des de la seva creació, fa 26 anys, l’associació ha desenvolupat i col· laborat en nombroses campanyes i projectes. Quina iniciativa et fa sentir més orgullosa?
Abans que entrés jo ja havien fet campanyes de promoció del comerç molt interessants, tot i que jo només puc parlar del què hem fet nosaltres, la junta d’ara. El 2018 vam fer el Summer Market, un mercat d’estiu que va ser un èxit i una feinada increïble. No ho hem pogut repetir per la pandèmia i per falta de mans a l’hora de col·laborar perquè cal ajuda per part de tots els associats i, a vegades, això és difícil amb el ritme de vida que portem. I parlant de la pandèmia, no és que em senti orgullosa, perquè van ser uns mesos molt difícils, però el que va suposar la COVID per les botigues i els negocis, i com ho vam afrontar és digne de mencionar-ho. Com a associació es va fer molta feina perquè les petites botigues poguessin tirar endavant.

Quins creus que són els reptes actuals del comerç de proximitat?
Les Franqueses té un comerç viu, però condicionat per la dispersió del municipi i per la proximitat amb Granollers, però no ens podem quedar enrere. Hem de seguir treballant per fer-nos un lloc al poble, per donar vida als carrers, i demostrar que el comerç local és imprescindible per l’economia per la cultura i per la vida de les Franqueses.

Com a presidenta de l’associació i actual propietària d’un comerç gairebé centenari, has participat en la presentació del llibre Rere el taulell. El passat comercial de les Franqueses del Vallès, 1939-1979. Què significa per a LF Comerç la publicació d’un llibre com aquest?
És un llibre que em fa molta il·lusió! Perquè significa posar en valor un passat comercial del qual tots i totes en som deutors i deutores. Jo em sento orgullosa d’aquest passat, de formar-ne part i de seguir la tradició comercial de casa.

Què voldries aconseguir durant el teu mandat com a presidenta d’LF Comerç?
Sobretot més implicació per part dels comerços, més presència de totes les botigues del poble, que tothom en formés part, que veiessin el que vol dir ser associats, els beneficis que comporta. Perquè si fóssim més, la feina que fem tindria més força. I l’ajuntament, sigui quin sigui el color, ha de donar suport al comerç de proximitat!

Arxivat a: Dinamització Econòmica
 Estel Armengol Ginestí,presidenta d'LF Comerç
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/05/2024 a les 15:36h
Plan Avanza 2Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)