Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’Ajuntament impulsa una subvenció per a despeses de l’habitatge habitual

07/05/2024

La nova subvenció inclou millores per als col·lectius econòmicament vulnerables

L’Ajuntament de les Franqueses ha hagut de suprimir els ajuts que s’atorgaven per al pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI) des de l’any 2017, degut a les sentències del Tribunal Suprem que conclouen que els municipis no són competents per subvencionar aquest impost.

Arran d’aquesta situació, la convocatòria per al 2024, que tot just havia de començar el proper dia 9 de maig, ha quedat cancel·lada. Com a alternativa, i per tal d’adaptar-la a la normativa vigent, l’Ajuntament obrirà una nova convocatòria en la qual l’import total dels ajuts, 8.000 euros, es destinaran a despeses d’habitatge habitual, amb la finalitat de lluitar contra el risc social o el risc d’exclusió social residencial de lesfamílies amb menys recursos.

Les bases reguladores, que ja han estat aprovades per la Junta de Govern de l’Ajuntament,estableixen que elsajuts podran destinar-se a pagar aquelles despeses que estiguin relacionades amb l’habitatge habitual, tant de propietat com de lloguer. D’aquesta manera, s’amplia el nombre de famílies beneficiàries i els conceptes de despesa que poden ser, des del rebut de l’IBI de l’any anterior al de la convocatòria, a subministraments d’aigua, gas i electricitat, quotes hipotecàries, quotes de lloguer, taxa d’escombraries, quotes ordinàries i extraordinàries de la comunitat de propietaris i primes de les assegurances de danys de l’habitatge i de responsabilitat civil derivada de l’habitatge. A més aquesta subvenció és compatible amb altres ajutsatorgats per altres organismes oficials.

Respecte a les anteriors subvencions la nova convocatòria, també contempla un incrementdel llindar de renda per als col·lectius econòmicament més vulnerables: famílies monomarentals i monoparentals, famílies nombroses, persones amb discapacitat i víctimes de violència de gènere.

El termini per presentar la sol·licitud i la documentació per optar als ajuts és del 20 de maig al 5 de juliol, ambdós inclosos. Les bases i la documentació necessària per sol·licitar l’ajut es publicarà properament a la pàgina web de l’Ajuntament.

La introducció d'ajuts fiscals per a col·lectius vulnerables o en risc és una de les accions previstes pel govern municipal en l'Eix 5 del Pla d'Acció Municipal (PAM) 2023-2027.

Arxivat a: Hisenda
Ajuts per a despeses de l’habitatge habitual
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/05/2024 a les 15:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)