Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses treballa en la localització i diagnòstic d’amiant als edificis municipals

07/05/2024

L’Ajuntament elaborarà un cens d'edificis municipals amb amiant per, posteriorment, planificar i gestionar la seva retirada.

La Unió Europea recomana que l'amiant sigui retirat de tots els edificis públics abans de l'any 2028, i a totes les teulades en conjunt l'any 2032. Per complir amb els objectius europeus d'erradicació de l'amiant, així com amb el Pla nacional per a l'erradicació de l'amiant a Catalunya, l’Ajuntament de les Franqueses ha començat a treballar per a la localització i diagnòstic d’espaismunicipals susceptibles de contenir fibrociment amb amiant.

El passat mes de febrer el municipies va acollir a la convocatòria de "Suport en la gestió de l'amiant", dins del "Catàleg 2024-2027: Xarxa de Governs Locals 2024" d'ajuts i recursos de la Diputació de Barcelona. En el marc d’aquesta subvenció, les Franqueses comptarà amb el suport de l'equip tècnic de la Diputació de Barcelona per a la realització de les inspeccions i es podrà avançar cap a l'elaboració del cens d'edificis municipals amb amiant per, posteriorment, planificar i gestionar la seva retirada.

L’erradicació d’aquest mineral nociu a les Franqueses és un tema que preocupa al consistori i, en els últims anys, l’ha començat a retirar de determinades localitzacions. Així s’ha fet en tres de les naus militars de Corro d’Avall, dues de les quals pertanyien al Viver d’Empreses.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat, Obres i Serveis
Teulada d'amiant
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/05/2024 a les 15:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)