Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

17M: Les Franqueses contra l'LGBTI-fòbia

02/05/2024

El Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Lesbofòbia, la Transfòbia, la Bifòbia i la Interfòbia és un dia per fomentar el dret a la igualtat i a la no discriminació.

El divendres 17 de maig és el Dia Internacional contra l'LGBTI-fòbia, una diada que té com a principal objectiu la sensibilització sobre les violències i les discriminacions que afecten les persones del col·lectiu LGBTI+.

Es tracta d’una de les jornades commemoratives amb més renom i impacte a escala mundial, amb activitats que se celebren en més de 130 països. Les Franqueses, un any més, se suma a aquesta commemoració amb l’organització d’un programa d’activitats que volen fer reflexionar i fomentar el dret a la igualtat i a la no discriminació per raons d’orientació sexual i d’identitat o d’expressió de gènere.

El programa d’activitats inclou:

• 11 i 15 de maig. Accions als mercats municipals de les Franqueses

11 de maig, al mercat municipal Corró d’Avall, d’11.30 a 12.30 h
15 de maig, al mercat municipal de Bellavista, de 10.30 a 11.30 h

Actuació Tu t’ho creus? per combatre els estereotips i els prejudicis presents en les LGBTI-fòbies amb el grup Les Mireies.

Mireia Chalamanch i Mireia Zantop, “les Mireies”, són dues artistes que cocreen projectes artístics i socials entorn de temàtiques que solem silenciar col·lectivament. Amb aquesta actuació es vol desmuntar la càrrega de significats i narratives que discriminen i oprimeixen a les persones LGBTIQ+. Per la necessitat i la dificultat de combatre els estereotips i els mites arrelats socialment i deixar de perpetuar la violència que generen. Es crea un espai de comunicació i expressió respectant i tenint cura dels límits de cada persona i comunitat.

 

• 17 de maig, a les 12 h: Acte institucional a la plaça de l’Ajuntament 

- Presentació i parlaments
- Lectura de manifest per part de les representants dels grups polítics.
- Intervenció de Clàudia Vila Arimon, experta en LGBTIQ+ i feminisme, i Nico Mayolas Sebastián, regidor LGTBIQ+ de Bigues i Riells del Fai i primer regidor trans al govern i amb cartera pròpia a tota Catalunya.
- Performance Entredents amb Kadja Diao, actriu i creadora escènica i Luiz Felipe Lucas, actor, director i performer.

L'acte comptarà amb interpretació de llengua de signes.

• 23 de maig: Conferència de Miquel Missé als instituts.
Miquel Missé, sociòleg, expert en gènere i sexualitat i activista trans, protagonitzarà una trobada amb els adolescents de l’Institut El Til·ler i Institut Lauro per acostar el debat de la diversitat de gènere i l'LGBTI-fòbia als joves.

L’activitat està inclosa en l’organització de conferències divulgatives, en el marc de la commemoració del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.

En aquest context, l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) organitza, en col·laboració amb la Direcció General per a la Promoció i Defensa de Drets Humans del Departament d’Igualtat i Feminismes i municipis d’arreu de Catalunya, un conjunt de conferències dirigides a la ciutadania en general, a entitats dels municipis, a personal de l’administració municipal i/o altres col·lectius que es puguin determinar en cada cas sobre els principals reptes per a la protecció, la garantia, la defensa i l’exercici ple dels drets humans.

A més, del dijous 9 al dilluns 20 de maig, la bandera irisada onejarà al balcó del consistori i l’edifici s’il·luminarà dels mateixos colors a les nits.

Arxivat a: Ajuntament
17M, Dia Internacional contra l'LGBTI-fòbia
Darrera actualització d’aquest contingut: 21/05/2024 a les 15:30h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)