Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

“Intentem implicar els joves amb noves activitats dirigides a ells”

15/04/2024

Martí Rosas Pujol, president de l’Associació Cívica i Cultural de Corró d’Avall, “La Cívica”

Què va inspirar el naixement de “La Cívica”?
La Cívica es va crear a partir de la iniciativa d’un grup de persones del poble, veient que hi havia una gran manca d’activitats a Corró d’Avall. Va ser així com es va constituir com a entitat cívica i cultural.

Quin és l’objectiu principal de l’entitat?
Crear activitats culturals i cíviques, que ajudin a dinamitzar el poble. Són activitats obertes a tothom i dirigides a totes les edats.

Qui hi ha al darrere de “La Cívica”?
Un grup de persones que treballen de manera altruista per assolir els objectius de l’associació. També comptem amb un grup de col·laboradors, imprescindible per poder realitzar la gran quantitat d’activitats, que avui dia es porten a terme.

Compteu amb una programaciód’activitats molt àmplia i diversa. Quines són les més populars?
Organitzem des de tallers de ioga, pilates, tai txi o dansa, a presentacions de llibres d’autors del municipi, o tallers per a famílies. També col·laborem en la Festa Major, en la tradicional passada de Sant Antoni, la fira de Nadal, la Diada Sant Jordi, la Fira de Sant Ponç i la Castanyada, que aquest any com a novetat s’ha organitzat junt amb una altra entitat del poble.

A més hi ha les activitats en les quals participa la Coral Xeremella: l’11 de setembre, la Fira de Sant Ponç, concerts benèfics, intercanvis de corals, així com donar a conèixer el poble en altres indrets.

Si n’hagués de destacar alguna diria que, una de les més populars, són les “civicaminades”, una sortida de natura que es fa un cop al mes. Però realment tant els tallers, com les festes populars, tenen un gran importància per la nostra associació.

D’aquí poc podrem veure l’Exposició de Plantes Remeieres i Aromàtiques que feu durant la Fira de Sant Ponç. Què podrem trobar al vostre estand?
Les persones que ens visitin trobaran una selecció de gairebé quaranta plantes aromàtiques i remeieres que són pròpies del nostre entorn. Cada planta té unes propietats especials que no només són interessants, sinó també beneficioses per a la salut i el benestar.

Com us imagineu el futur de l’associació?
Esperançador! Ens veiem mantenint l’essència fonamental de La Cívica. Això implica continuar amb aquelles activitats que més ens caracteritzen i que ens han definit i ens han distingit al llarg dels anys.

Ens podeu avançar alguna novetat o projecte en què estigueu treballant?
Tenim pensat fer una activitat “civibici familiar”. A banda s’està preparant la celebració del 10è aniversari de la Coral Xeramella, amb repertori de cançons populars catalanes. I intentem implicar els joves amb noves activitats dirigides a ells.

Què diríeu a la gent interessada a unir-se a la vostra associació?
Estem oberts a tothom que vulgui col·laborar com a socis i sòcies de La Cívica o que vulgui formar part de la junta.

Associació Cívica i Cultural de Corró d’Avall, “La Cívica”
Nau de Can Ganduxer. Avinguda de la Sagrera, 1
08520 Les Franqueses del Vallès
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Arxivat a: Cultura
Associació Cívica i Cultural de Corró d’Avall, “La Cívica”
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/05/2024 a les 15:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)