Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

“Ser Escola Verda és molt més que tenir un identificatiu”

11/04/2024

L'espai natural del Falgar ha acollit la trobada de delegats i delegades d'Escoles Verdes del Vallès Oriental que enguany ha tingut com a centre educatiu amfitrió l'Escola Joan Sanpera i Torras de les Franqueses

«Ser Escola Verda és molt més que tenir un identificatiu», així és com la regidora de Pagesia, Espais Verds, Medi Ambient i Transició Energètica, Èlia Montagud Blas, ha donat la benvinguda a les escoles que s’han trobat aquest dimecres al parc del Falgar. I es que l’escola Joan Sanpera i Torras ha organitzat la trobada anual de delegats i delegades d'Escoles Verdes del Vallès Oriental. L’objectiu és aprendre a posar en pràctica els conceptes teòrics treballats a l’aula. Durant tota la jornada, l’alumnat ha participat en diverses activitats orientades a dotar-los de coneixements i eines per capacitar-los en la conservació i la cura activa del medi ambient.

Un centenar d'infants i mestres dels centres Aqua Alba de Gualba, Fontmartina de Santa Maria de Palautordera, Montserrat Montero i Salvador Llobet de Granollers, Joan Casas de Sant Antoni de Vilamajor, Pilar Mestres de la Roca del Vallès i l'Escola Ginebró de Llinas del Vallès, han participat en les activitats al Parc del Falgar i la Verneda com a representants d'escoles primàries compromeses amb la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient.

Durant tota la matinal, a l'espai natural del Falgar, els infants han desenvolupat una sèrie d'activitats destinades a enfortir el seu compromís amb el medi ambient i promoure accions concretes de preservació de la natura. En arribar, se'ls ha donat la benvinguda i junts han compartit un esmorzar saludable per recarregar energies per a les tasques del dia. Un dels moments més destacats de la jornada ha estat la dinàmica de coneixement, que ha permès establir vincles entre els delegats i les delegades. Posteriorment, els grups s’han dividit per participar en diverses activitats pràctiques centrades en la conservació del medi ambient.

El grup verd s'ha dedicat a la construcció d'hotels d'insectes i menjadores, unes estructures de fusta que funcionen com a refugi per la fauna més petita i contribueixen a la biodiversitat local. El grup lila ha realitzat una plantada d’espècies aromàtiques, com el romaní o la menta, a l’entrada de l’Aula de Natura. Amb una intervenció com aquesta s’aconsegueix generar un espai on puguin freqüentar les papallones. Els grups taronja i vermell s'han centrat en la neteja d’una part del parc en el que es coneix com un Let’s Clean Up. Finalment, els grups blau i groc ha participat en un Bioblitz, identificant la diversitat biològica de l'àrea i contribuint al coneixement científic sobre el medi natural.

La trobada de delegats de les Escoles Verdes de Primària, organitzada per aquesta mateixa associació de centres educatius compromesos amb el medi ambient, ha consolidat el compromís amb la protecció de l'entorn natural i la promoció d'un futur més sostenible per a tothom.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat, Educació
Trobada delegats i delegades d'Escoles Verdes
Trobada delegats i delegades d'Escoles Verdes
Trobada delegats i delegades d'Escoles Verdes
Trobada delegats i delegades d'Escoles Verdes
Trobada delegats i delegades d'Escoles Verdes
Trobada delegats i delegades d'Escoles Verdes
Trobada delegats i delegades d'Escoles Verdes
Trobada delegats i delegades d'Escoles Verdes
Trobada delegats i delegades d'Escoles Verdes
Trobada delegats i delegades d'Escoles Verdes
Trobada delegats i delegades d'Escoles Verdes
Darrera actualització d’aquest contingut: 21/05/2024 a les 15:30h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)