Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L'alumnat de 3r de Primària de l'Escola Joan Sanpera proposa incrementar la zona de jocs infantils i per a adults a la plaça Joan Sanpera

10/04/2024

Aquesta proposta ha estat la més votada en la simulació de ple que han realitzat els infants durant la seva visita a la Casa Consistorial

L'Ajuntament continua acollint estudiants dins del projecte de visites escolars. Aquesta setmana ha tocat al torn de l'alumnat de 3r de Primària de l'Escola Joan Sanpera. La plaça de l'Ajuntament ha servit de punt de reunió aquest matí per a cinquantena d'infants que han après no només la història fascinant de l'edifici Consistorial,sinó també les seves singularitats arquitectòniques, incloent-hi el seu distintiu estil modernista que predomina en la façana, així com la importància dels diversos monuments i escultures que adornen la plaça.


Tot seguit, s'han dividit en dos grups per tal de continuar el recorregut a l'interior de l'edifici. D'una banda, un dels grups ha entrat al vestíbul on han conegut els tres gegants del municipi: el Marquès, la Pagesa i en Miquelet. Durant aquesta part de la visita han après sobre les diferents funcions que s'executen dins d'un ajuntament, inclosos processos com els empadronaments. D'altra banda, el segon grup s'ha traslladat a l'Arxiu Municipal per descobrir els documents que s'hi conserven i com aquests han evolucionat al llarg dels anys.

Després, els infants s'han reunit de nou a la recepció de l'Ajuntament, on junts han pujat al despatx de l'alcalde, Juan Antonio Corchado Ponce. L'alcalde els ha rebut i els ha fet algunes preguntes sobre el municipi, com ara quin dels cinc pobles de les Franqueses té més habitants. La visita ha continuat a la sala de plens, però els alumnes no hi han accedit per qualsevol porta. Han utilitzat la que col·loquialment anomenen "porta secreta", que connecta el despatx d'alcaldia amb la sala de plens. Un cop asseguts a la sala, ha començat la simulació d'un ple municipal, on l’alumnat ha tingut l'oportunitat de presentar les seves propostes de millora per a la plaça Joan Sanpera, entre aquestes: la creació d'una zona d'esbarjo, el manteniment global de la plaça i la creació d'una zona infantil i per a adults. De totes la darrera proposta ha estat la que ha obtingut més vots tant dels infants com del professorat de l'escola.
Per acabar, com és habitual en aquestes visites escolars, els dos grups han rebut un obsequi de l'Ajuntament: una samarreta amb la marca que representa el municipi.

Arxivat a: Esports
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Joan Sanpera
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Joan Sanpera
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Joan Sanpera
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Joan Sanpera
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Joan Sanpera
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Joan Sanpera
Darrera actualització d’aquest contingut: 21/05/2024 a les 15:30h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)