Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Una vintena de persones participen a l’activitat “Llegim el riu”

08/04/2024

La iniciativa pretén estudiar l’estat de salut actual del riu Congost

Llegim el riu és una activitat promoguda per la Diputació de Barcelona i els ajuntaments que compta amb la col·laboració del grup investigador de FEHM-Lab, especialitzats en l'estudi dels processos hidrològics i ecològics de les conques fluvials del Mediterrani. Els objectius d’aquesta proposta són la promoció de la participació comunitària en la protecció dels recursos naturals locals i la capacitació de la població en la recerca científica, el que es coneix com a ciència ciutadana. Aquest cap de setmana el Parc del Falgar i la Verneda ha estat l’escenari d’aquesta activitat que ha comptat amb una vintena de participants.

Durant el matí, totes les persones assistents han treballat tant al Congost com a l'Aula de Natura, on primer han hagut de dibuixar dos rius, un en bon estat i l'altre en mal estat. Després, l'activitat ha continuat al Congost, on s'han recollit mostres de macroinvertebrats amb un kit d'eines específic. Aquest inclou diversos materials com: una safata on poder visualitzar les mostres, lupes, xarxes, glaçoneres per a poder separar els macroinvertebrats, pinces i pinzells, botes d'aigua altes, fitxes... i que ja està disponible en servei de préstec a la Biblioteca Municipal de Bellavista per tothom qui vulgui fer-ne ús.

A partir de les mostres recollides, els inscrits a l'activitat han identificat diverses famílies de macroinvertebrats que han servit com a indicadors per determinar la qualitat de l'aigua del riu. Amb els resultats obtinguts i gràcies a l'aplicació mòbil "RiuApp" s'ha pogut qualificar l'estat de salut del Congost com a moderat, a causa, entre d’altres, de l’actual situació de sequera.

L'activitat tindrà continuïtat el pròxim 14 de juny de les 18 a les 20 h a la Biblioteca Municipal de Bellavista, on els participants tornaran a reunir-se per indagar en els resultats aconseguits en aquesta primera jornada.

 

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
Activitat "Llegim el riu"
Activitat "Llegim el riu"
Activitat "Llegim el riu"
Activitat "Llegim el riu"
Activitat "Llegim el riu"
Darrera actualització d’aquest contingut: 30/04/2024 a les 13:38h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)