Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Centenars de persones surten al carrer per presenciar la passada dels Tres Tombs

08/04/2024

Les Franqueses del Vallès ha viscut una nova jornada festiva en honor a Sant Antoni Abat, el patró dels animals.

La tradicional festa de Sant Antoni Abat de les Franqueses del Vallès ha tornat a ser un èxit de participació. Centenars de persones han ocupat els carrers de Corró d'Avall aquest diumenge per assistir a l'acte central de la celebració, la passada dels Tres Tombs, durant la qual s'ha dut a terme la tradicional benedicció dels animals.

Les Franqueses del Vallès ha viscut una nova jornada festiva en honor a Sant Antoni Abat, el patró dels animals. El programa d'activitats ha començat ben d'hora amb l'esmorzar de traginers i concentració de carruatges, cavalls i tractors al pg. del Tagamanent. Després de l'ofici religiós, celebrat a l'església de Santa Eulàlia de Mèrida de Corró d'Avall, els veïns i veïnes han tingut l'oportunitat de beneir els seus animals i, tot seguit, ha començat la rua des del carrer de Sant Ponç fins a la plaça de l'Ajuntament.

En la passada dels Tres Tombs d'enguany s'ha comptat amb un total de 77 cavalls i 2 bous. Han participat l'Hípica Llerona, l'Hípica Fàtima de Rivera de Corró d'Avall, i La Quaranya, de l'Ametlla del Vallès que han desfilat amb els seus cavalls i ponis. També s'han pogut veure 18 carros totalment engalanats per a l'ocasió, vuit tractors i el vehicle de l'Associació de Defensa Forestal (ADF) ha tancat la comitiva.

A més, durant tota la rua s'ha disposat d'un servei veterinari encarregat de verificar l'estat sanitari dels animals, perquè no en desfilés cap que no es trobés en òptimes condicions, i per poder donar assistència sanitària en cas de necessitar-ne.

La festa ha culminat amb la desfilada individual dels participants, el lliurament d'obsequis i la degustació de borregos i vi dolç a la plaça de l'Ajuntament.

Podeu reviure els millors moments dels Tres Tombs a la galeria de fotografies que està disponible en línia.

Arxivat a: Cultura
Sant Antoni Abat 2024
Sant Antoni Abat 2024
Sant Antoni Abat 2024
Sant Antoni Abat 2024
Sant Antoni Abat 2024
Sant Antoni Abat 2024
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/05/2024 a les 15:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)