Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El Pla d’Orientació Comunitària, element clau per la millora de les condicions d’escolarització i per a l’èxit educatiu de les Franqueses

05/04/2024

Es una de les eines principals per treballar i assolir les fites del Pla Educatiu d’Entorn

El Pla Educatiu d’Entorn (PEE) de les Franqueses creix en accions cada curs que passa. Durant aquest segon curs de vida del PEE un dels objectius prioritaris és la millora de les condicions d’escolarització i el foment de l’èxit escolar i educatiu. Una de les eines principals per treballar i assolir aquestes fites és el Pla d’Orientació Comunitària. Els seus objectius principals són, d’una banda, la creació, la promoció, la gestió i la difusió de tots els recursos i els serveis que actuen en el creixement i en el desenvolupament cultural, educatiu i professional a tots els nivells i per a totes les edats. D’una altra banda, el disseny de l’organització i de l’estructuració per afavorir el treball en xarxa i comunitari.

Tres línies d’acció per aconseguir els objectius
La primera línia d’acció del Pla d’Orientació Comunitària és la creació i la gestió del Servei d’Orientació d’Àmbit Comunitari (SOAC). Aquest servei treballarà, entre d’altres, el mapa de serveis educatius del municipi; les campanyes de promoció dels serveis educatius, de difusió de la preinscripció i de la matriculació i la gestió del pla d’absentisme del municipi i, el disseny i l’impuls d’accions de suports a entitats, col·lectius i institucions per l’acompanyament en itineraris acadèmics i professionalitzador.

La segona línia d’acció és la que contempla la creació i la gestió de l’Oficina d’Escolarització Municipal (OME), un servei que estarà en ple funcionament durant el proper curs i que oficialitza la feina que des de l’àrea d’Educació fa des de fa temps amb les famílies que han de fer matrícules fora de termini. A més a més, la creació de l’oficina permet a l’Ajuntament participar en la taula de planificació educativa i, en la Comissió de Garanties d’Admissió que s’encarrega de l’assignació de places.

La darrera línia és fonamenta en el treball entre àrees, supramunicipal i en xarxa. L’objectiu és coordinar les àrees de l’Ajuntament de manera transversal; participar en els espais supramunicipals de planificació de l’oferta educativa i, treballar amb els agents vinculats a l’orientació comunitària.

Arxivat a: Educació
Alumnes de les Franqueses
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/05/2024 a les 15:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)