Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

És meravellós quan neteges el pipí del teu gos

03/04/2024

El 15 d’abril arrenca oficialment la tercera fase de la campanya sobre animals de companyia i se'n podrà veure un avançament el dia 13 en un dels punts informatius que s'instal·laran als mercats de les Franqueses.

És meravellós quan neteges el pipí del teu gos és el lema de la tercera fase de la campanya de civisme per a les persones propietàries de gossos. Aquesta vegada, les miccions dels animals de companyia en són l’objectiu. La finalitat és conscienciar propietaris i posseïdors de gossos dels problemes de salubritat que genera el pipí als espais públics i per això, a partir del 15 d'abril, totes les persones que tinguin un gos censat a l’ANICOM, i genèticament, podran recollir la seva ampolla per netejar les miccions.

Els orins dels gossos són un problema de salut pública menys evident i desagradable que les defecacions però igualment important. Generen brutícia i malmeten l’espai públic i el mobiliari urbà, alhora que el degraden. Així, dur una ampolla plena d’aigua quan sortim a passejar l’animal i netejar on ha pixat és la millor manera de mantenir els carrers nets.

Totes aquelles persones amb dret a obtenir la seva ampolla poden recollir-la, a partir del 15 d'abril, al SAC de l'Ajuntament (carretera de Ribes, 2) o a Bellavista Activa (carrer Rosselló, 39). A més s'instal·larà un punt informatiu i de recollida els dies 13 d'abril, al mercat de Corrò d'Avall, i el 17 d'abril, al mercat de Bellavista. Es pot disposar de més informació sobre la campanya en aquests punts d'informació, a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o al 938 616 221.

Gairebé 1.200 gossos censats i primeres multes

La campanya “És meravellós” es va posar en marxa a la primavera de 2022, ara fa 2 anys. En una primera fase, es va centrar en la recollida de les defecacions dels gossos. La segona fase, al novembre del mateix any, obria el procés, en un primer moment gratuït, de cens a l’ANICOM i genètic. Des del juliol de 2023, aquest tràmit és obligatori per a totes les persones propietàries i, a dia d’avui, ja s’han censat a les Franqueses prop de 1.200 gossos. A finals de 2023 s’iniciava la recollida de mostres de femtes per identificar-les i sancionar si era necessari. Quatre mesos després continua la recollida periòdica de mostres i ja s’han iniciat diversos processos sancionadors que poden suposar multes d’entre 301 i 900 euros.

Ara, comença la campanya de neteja de pipí i, paral·lelament i en col·laboració amb la Policia Local, s’està recordant a les persones propietàries l’obligatorietat de censar els animals i de que aquests portin la placa que ho acrediti penjada del collar o de l’arnès.

Arxivat a: Sanitat i Salut Pública
Campanya "És meravelló quan neteges el pipí del teu gos"
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 19:30h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)