Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Obert el termini per demanar els ajuts a les activitats d'estiu, a l'educació escolar i a les extraescolars

11/03/2024

El termini finalitza el 24 de març


De l'11 al 24 de març està obert el termini per demanar diversos ajuts per a infants i joves. Són els ajuts per a la realització d'activitats l'estiu 2024; per l'educació escolar i, per a les activitats de lleure, esportives social o culturals fora de l'horari escolar durant el curs 2024-2025.

Ajuts a les activitats d'estiu

 • El poden sol·licitar les famílies amb infants i/o joves de 3 a 18 anys, empadronats al municipi, que estiguin en una situació socioeconòmica desfavorable, segons els criteris del "Reglament de concessió d’ajuts econòmics per a la realització d’activitats d’estiu i/o activitats extraescolars de lleure, esportives, culturals o socials".
 • Els ajuts econòmics per a la realització d’activitats d’estiu, es destinaran a una única activitat per nen/a la qual, aquesta haurà de ser municipal i pública.
 • L’acceptació i/o denegació de l’ajut, no assegura tenir plaça a cap activitat. La persona sol·licitant haurà de fer els tràmits oportuns per fer la preinscripció de l’activitat. El tràmit per demanar els ajuts és paral·lel a la preinscripció i posterior matrícula i, en cap cas, és substitutiu del procés habitual per sol·licitar plaça a les activitats.
 • Independentment de la presentació de la sol·licitud d'ajut, cal que realitzeu la preinscripció pel casal o activitat desitjada en el termini que s'estableixi en la publicitat de les activitats d'estiu. (Consulteu més informació en el document adjunt "Informació sobre els ajuts")

En cas que es concedeixi l’ajut cal que tingueu en compte:

 • Si el vostre infant està inscrit a una activitat d’estiu organitzada i/o sota la supervisió del Patronat d’Esports i/o el Patronat de Cultura, Educació, Infància i Joventut no cal aportar cap documentació i nosaltres abonarem l’ajut directament al Patronat.
 • Si el vostre infant està inscrit a una activitat de Les Franqueses externa al Patronat haureu d’aportar la factura corresponent abans del dia 15 de juliol de 2024 (*).

Activitats extraescolars

 • Aquest tràmit està adreçat a totes aquelles famílies amb infants i/o adolescents (de 3 a 18 anys), que justifiquin la situació socioeconòmica i que s'ajustin als criteris de la Normativa de concessió d’ajuts econòmics per a la realització d’activitats d’estiu i/o activitats extraescolars de lleure, esportives, culturals o socials de Les Franqueses del Vallès.
 • L’acceptació i/o denegació de l’ajut, no assegura tenir plaça a cap activitat. La persona sol·licitant haurà de fer els tràmits oportuns per fer la preinscripció de l'activitat escollida.
 • Les famílies que tinguin l’ajut atorgat i el destinin a una activitat realitzada per l’AFA o en col.laboració amb el Patronat Municipal d’Esports hauran de presentar per registre d’entrada a l’Ajuntament un pressupost per cada beneficiari abans del 15 d’octubre de 2024 , on consti el nom i el numero de compte de l’entitat on es realitzarà el pagament.
 • Independentment de la presentació de la sol·licitud cal que realitzeu la inscripció per l’activitat extraescolar desitjada.

En cas que es concedeixi l’ajut cal que tingueu en compte:

 • Si el vostre infant està inscrit a una activitat extraescolar organitzada i/o sota la supervisió del Patronat d’Esports i/o el Patronat de Cultura, Educació, Infància i Joventut no cal aportar cap documentació i nosaltres abonarem l’ajut directament al Patronat.
 • Si el vostre infant està inscrit a una activitat de Les Franqueses realitzada per l’AFA del centre escolar o en col·laboració amb el Patronat Municipal d’Esports (PME) haureu d’aportar la factura corresponent abans del dia 15 d’octubre de 2024 (*).
 • Si el vostre infant vol realitzar una activitat d’iniciativa privada i/o fora de Les Franqueses, caldrà una valoració dels serveis socials on s’aprecii la necessitat d’una activitat específica en benefici de l’infant i haureu d’aportar la factura corresponent abans del dia 15 d’octubre de 2024.

Ajuts a l'educació escolar

 • El poden sol·licitar els/les alumnes empadronats/des al municipi i matriculats/des a centres escolars públics durant el curs escolar 2024-2025, les famílies hauran de justificar la seva situació socioeconòmica i que aquesta s'ajusti als criteris de les Bases Reguladores per a la concessió d’ajuts econòmics per a l’educació escolar de l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès.
 • Els ajuts per a l’educació escolar el poden sol·licitar els/les progenitors/es o tutors/es legals dels infants i adolescents que están cursant Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria que el necessitin per raons socioeconòmiques. Els/les alumnes matriculats/des en centres privats/concertats també podran ser destinataris d’aquest ajut sempre i quan aquesta escolarització s’hagi efectuat per resolució del/la delegat/a territorial d’Educació o per autorització del Departament d’Educació.

En cas que es concedeixi l’ajut cal que tingueu en compte:

 • Si el vostre infant està matriculat a un centre escolar de Les Franqueses nosaltres abonarem l’ajut directament al centre i no cal que aporteu cap documentació.
 • Si el vostre infant està matriculat a un centre escolar de fora de Les Franqueses haureu d’aportar la factura corresponent abans del dia 20 de setembre de 2024 (*).
 • En cas que el centre escolar o el beneficiari/ària, rebi algun altre ajut en relació a algun dels conceptes que es contemplen a les Bases Reguladores per a la concessió d’ajuts econòmics per a l’educació escolar de l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès, aquest import es reduirà de l’ajut que se li hagi atorgat en aquesta convocatòria.

Com podeu conèixer la resolució dels ajuts ?

S’enviarà un SMS al número de telèfon facilitat pel sol·licitant on es notificarà el resultat de la resolució.
També podeu consultar la publicació dels resultats en el tauler d’anuncis de l’ajuntament amb el número de Registre d’Entrada (RE).

Què passa si manca documentació?

En cas de manca de documentació es farà un requeriment d’aquesta mitjançant notificació electrònica a l’adreça de correu electrònic que consti a la sol·licitud. Teniu un termini de 10 dies hàbils per adjuntar els documents perceptius, tal com estableix l’article 7 de la normativa. En cas de no adjuntar els documents requerits dins del termini establert, la sol·licitud es donarà per desestimada. (Podeu consultar la documentació demanada en el document adjunt a aquesta informació)

Com i on presentar les sol·licituds?

 • Les sol·licituds pels ajuts d’estiu 2024, d'extraescolars i de material escolar per al curs 2024/2025 s’unifiquen en una única instància per a cada infant i/o adolescent, on es podran escollir els ajuts que es volen sol·licitar.
 • La presentació d’aquesta instància es farà de forma telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès (www.lesfranqueses.cat) o bé, a les oficines del Servei d’Atenció a la Ciutadania (SAC), tant de l’Ajuntament com a Bellavista Activa , on hi haurà personal de l’Ajuntament per a la tramitació de les sol·licituds de forma telemàtica.
Arxivat a: Polítiques Socials
Ajuts escolars 2024-2025

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 17/05/2024 a les 15:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)