Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses commemora el Dia Internacional de les Dones amb l'acte institucional i enceta el programa d'activitats

08/03/2024

Fins al 26 d'abril el Centre Cultural Bellavista acull l'exposició "Dones d'arreu" i el Dona Festival es trasllada al 16 de març, davant la previsió de pluja.

El Casal Cultural de Corró d'Avall ha acollit l'acte institucional del 8M, Dia Internacional de les Dones, a les Franqueses. Un dia per a la reflexió i per a continuar reivindicant la importància de la lluita per la igualtat de gènere, tal com ha afirmat la regidora de Feminisme i Igualtat, Imma Ortega Martí, durant la presentació de l'acte.

La Regidora ha explicat també la tasca que es realitza des de Feminisme i Igualtat per desplegar unes polítiques públiques que promoguin l'equitat de gènere i per proporcionar suport i recursos a les dones del municipi, amb serveis com el SIAD (Servei d'Informació i Atenció a les Dones) que ha esdevingut un punt de referència al municipi. Així com la feina que es fa amb programes com «Temps per cures», que inclou un servei de canguratges a domicili, entre altres activitats, amb l'objectiu de consolidar el dret a les cures de les nenes i els nens i també, alliberar temps per les famílies, especialment per a les dones, a qui, majoritàriament, s'ha atribuït el treball de les cures.

Ortega Martí també ha fet referència al Protocol d'Abordatge de les Violències Sexuals i LGBTIfòbiques als Espais Públics d'Oci, que ha estat aprovat pel Ple de l'Ajuntament i que suposa una resposta unificada davant les situacions de violència sexual.

Per la seva banda, l'alcalde de les Franqueses, Juan Antonio Corchado Ponce, ha cridat a la reflexió i a la unió per construir ponts cap a un món més igualitari en el qual cada dona pugui exercir els seus drets plenament.

Durant l'acte s'ha donat pas a la lectura del manifest unitari que interpel·la a continuar treballant, des de l'àmbit local i des de totes les administracions, per a la plena garantia i protecció dels drets de les dones.

La lectura ha estat a càrrec de les representants dels grups municipals, Dolors Amaro Fitó (SPLF-C), Marta Reche Lavado (PSC-CP), Montse Vila Fortuny (CM), Imma Ortega Martí (LFI+ERC-AM), i de l'alcalde de les Franqueses, Juan Antonio Corchado Ponce.

L'acte institucional ha disposat d’interpretació de llengua de signes i ha comptat amb l'actuació musical de la cantautora, Raquel Lúa. La trobada ha finalitzat amb una performance preparada per l'alumnat de primer i segon d’ESO de l'Institut El Til·ler que ha donat visibilitat a les dones silenciades en la història i en els currículums escolars i ha fet reflexionar sobre perquè encara cal un Dia Internacional de les Dones.

Les activitats del 8M continuen els propers dies amb l'exposició "Dones d'arreu" al Centre Cultural Bellavista, que es podrà visitar fins el 26 d'abril, de dilluns a divendres de 17 a 20 h i dissabtes de 10 a 13 h. I, el dissabte 16 de març, amb la organització del Dona Festival.

Per a més informació consulteu la notícia amb la programació completa dels actes del 8M a les Franqueses.

Veure la galeria d'imatges de les activitats del 8M, Dia Internacional de les Dones 2024

Arxivat a: Ajuntament
Acte institucional del 8M 2024
Acte institucional del 8M 2024
Acte institucional del 8M 2024
Acte institucional del 8M 2024
Acte institucional del 8M 2024
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 19:30h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)