Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Presentada la tercera edició del torneig ITF 15 mil Les Franqueses del Vallès

07/03/2024

Més d’un centenar de tennistes d’arreu del món es donaran cita la propera setmana a les pistes del Club de Tennis els Gorchs.

Aquest migdia s’ha presentat, al Club de Tennis els Gorchs, la tercera edició del Torneig ITF 15 mil Les Franqueses del Vallès. Una competició que tindrà lloc del 10 al 17 de març a les pistes del club franquesí i que s’emmarca dins els actes esportius de les Franqueses, Vila Europea de l’Esport 2024. Un torneig ITF que repartirà fins a 15 mil dòlars en premis i que portarà a les Franqueses del Vallès a tennistes que es troben classificats entre el 400 i el 200 del rànquing ATP.

Al Club de Tennis els Gorchs s’hi donaran cita tennistes com l’espanyol Nikolas Sánchez, cap de sèrie del torneig i número 285 del rànquing ATP, el canadenc Steven Diez, cap de sèrie número 2 i número 313 del rànquing ATP o l’australià Matthew Dellavedova, cap de sèrie número 3 i número 432 del rànquing ATP. Un ITF 15 mil que comptarà amb tennistes vinguts de països com Anglaterra, Ucraïna, Colòmbia, Brasil o Xile i que forma part de l’ITF Mens World Tennis Tour.

Un torneig que forma part també del Gorchs Tennis Project i que obre la temporada de tornejos al club de les Franqueses. De fet avui s’ha presentat també el calendari de tornejos del club durant aquest 2024. 6 competicions, 5 d’elles internacionals, que començaran aquesta propera setmana amb aquest ITF 15 mil masculí. Del 20 d’abril al 26 de maig i durant els caps de setmana es disputarà el Campionat de Catalunya infantil B. Del 21 al 26 de maig, l’ITF junior. Del 23 al 29 de setembre el club estrenarà un nou torneig de veterans, l’ITF Masters. Serà al més d’octubre, del 21 al 27, quan tingui lloc el torneig més important de l’any, l’ITF 100 mil femení, amb les millors tennistes del món en un dels dos millors tornejos ITF de l’estat espanyol. Una temporada que acabarà al més de novembre amb el Màster Nacional de tennis en cadira de rodes.

A l’acte d’aquest migdia hi ha intervingut l’alcalde les Franqueses del Vallès, Juan Antonio Corchado, que ha volgut agrair la feina del Club de Tennis els Gorchs i la del seu president, Jaume Marquès, també present a l’acte. Corchado ha volgut anunciar que “augmentarem l’aportació de l’ajuntament al torneig femení perquè és un exemple d’èxit i professionalitat i es mereix que l’Ajuntament hi aposti més. Perquè per nosaltres també és el torneig més important. Perquè nosaltres recolzem l’esport femení com ho fem també en altres esports”. En aquest sentit el regidor d’esports, Carles Munzón, ha volgut posar en relleu el treball de les entitats esportives del municipi perquè, ha dit, “són elles les que generen tot el moviment i són bàsiques per al municipi. Si mirem el calendari esportiu de totes les entitats, el que fan i el que volen fer en el futur, podem veure la força de l’esport a les Franqueses. Si ens fixem en el volum d’activitats extraordinàries en motiu de la Vila Europea de l’Esport, més de 50, i les sumem a les que ja fan les entitats del municipi podem comprovar la nostra vitalitat esportiva”. En la mateixa línia s’ha expressat Abel García, assessor de la Diputació de Barcelona, que ha fet broma sobre el fet que ha de venir moltes vegades a les Franqueses en motiu de tota l’activitat esportiva que genera. “Us haig de dir que si l’activitat és frenètica a la província, des que les Franqueses és Vila Europea de l’Esport aquesta s’ha multiplicat. Ja ho vaig dir fa uns dies però ho tornaré a dir, és el municipi on la Diputació hi és més present físicament i això demostra que l’activitat a les Franqueses no para. Dir-vos que arreu on he pogut us he posat d’exemple de gestió”. El president del Club de Tennis els Gorchs, Jaume Marquès, ha volgut agrair el suport de totes les institucions i ha explicat que aquesta és la tercera edició del torneig “perquè fa anys enrere ja havíem fet dos ITF 10 mils masculins. El Gorchs Tennis Project està aquí per posar el nostre granet de sorra a fer més gran l’esport català, a fer més gran el tennis i demostrar la nostra força a nivell internacional. A seguir”. Per últim, qui també ha volgut mostrar el seu suport al Club de Tennis els Gorchs ha estat el president de la Federació Catalana de Tennis, Jordi Tamayo, que ha apuntat que aquest torneig “posiciona Catalunya, posiciona als Gorchs, posiciona la feina que es fa com a federació, que és la internacionalització del nostre esport i suposa un lideratge clar dels clubs que, d’altra banda, necessitem”.

També han volgut ser presents a l’acte d’aquest migdia els dos ambaixadors del Gorchs Tennis Project, la ex tennista Neus Àvila i el tennista José Coronado. Tots dos han coincidit en valorar molt positivament l’esforç que ha fet el club per donar un salt endavant. Coronado ha expressat la seva satisfacció perquè “el calendari cada vegada va creixent més, els projectes del Gorchs Tennis Project cada vegada són més grans i això és el resultat d’una molt bona feina de l’equip humà que lidera el Jaume”. Precisament Àvila ha volgut posar en valor el treball de tots els voluntaris del club ja que considera que “no és fàcil trobar l’equip humà que pugui acompanyar-te en aquests projectes perquè, al final, necessites que la gent del club t’acompanyi. I crec que estan fent una feina boníssima”.

I és que, al voltant d’una trentena de voluntaris treballaran durant aquest torneig perquè els tennistes només s’hagin de preocupar del seu joc.

Arxivat a: Esports
Presentació de la Copa Catalana Internacional de BTT Biking Point Corró d’Amunt Gran Premi les Franqueses, Vila Europea de l’Esport 2024
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/05/2024 a les 15:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)