Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’Ajuntament de les Franqueses aprova una moció per la pau a la Franja de Gaza

01/03/2024

Com a mostra de solidaritat, la bandera de Palestina quedarà penjada al balcó de l’Ajuntament amb un crespó negre durant 30 dies

El Ple de l’Ajuntament de les Franqueses ha aprovat durant la sessió de febrer una moció relacionada amb el municipalisme català i l’alto el foc a Gaza. Els acords aprovats estableixen:

1. Demanar un alto el foc immediat per part de l’estat d’Israel que aturi els atacs a població civil indefensa, tant a la franja de Gaza com a l’interior de Cisjordània.

2. Instar a l’obertura de corredors humanitaris per tal que l’ajuda en forma d’aliments, aigua, assistència sanitària, combustible i altres subministraments pugui arribar a les persones que ho necessiten.

3. Instar a garantir el compliment del dret internacional, violat reiteradament amb atacs acamps de persones refugiades, hospitals i escoles que es fan servir de refugi per a les persones civils del territori.

4. Instar a l’alliberament de tots els ostatges per part de Hamàs.5. Instar a l’embargament d’armes a la zona tal com demana el Consell Català de Foment de la Pau, i posar fi al comerç d’armes amb Israel, en compliment d’un marc jurídic que prohibeix la venda d’armes a països en conflicte o que vulneren greument els dretshumans.

6. Instar al compliment de les mesures provisionals emeses per la Cort Internacional de Justícia (CIJ) per tal d’aturar el genocidi a Gaza i en previngui i castigui la incitació directai indirecta. Alhora que permeti urgentment l’arribada immediata de serveis bàsics i d’assistència humanitària a la població de Gaza.

7. Instar a obrir negociacions entre els representants polítics de Palestina i Israel, amb l’acompanyament de la comunitat internacional, per avançar en la via dels dos estats coma proposta de solució pacífica al conflicte.

8. Fer difusió a les mobilitzacions de solidaritat amb el poble palestí.

9. Penjar la bandera de Palestina amb crespó negre durant 30 dies al balcó de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès, com a mostra de solidaritat.

10. Donar difusió a la campanya 3882 del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, per la recaptació de fons davant de l’emergència humanitària aPalestina.

11. Informar dels presents acords al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, al govern de la Generalitat, al govern de l’Estat i a la representació de la Unió Europea aCatalunya.

12. Informar dels presents acords a la ciutadania de Les Franqueses del Vallès mitjançant els mitjans de comunicació municipals

El mes de juliol de 2018, el Ple de l’Ajuntament de Les Franqueses ja expressar «la condemna més ferma» vers les massacres comeses per les forces armades israelianes contra la població palestina a Gaza.

Arxivat a: Ajuntament
Ajuntament de les Franqueses
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/04/2024 a les 08:23h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)