Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’equip de govern aprova un Pla d’Acció Municipal amb 5 eixos, 24 objectius i 128 accions

28/02/2024

Es tracta del document amb les línies estratègiques a seguir durant el mandat 2023-2024

El full de ruta per aquest mandat ja està definit. L’equip de govern ja ha aprovat i presentat en públic el Pla d’Acció Municipal (PAM) 2023-2027. El document en què es detallen les línies estratègiques que definiran les Franqueses del present, però també del futur, a través de 5 eixos, 24 objectius i 128 accions. «Aquest govern ha estat capaç de tancar un PAM des de l’inici de la legislatura. Això no havia passat mai i és fruit d’un govern cohesionat, fort, sòlid i amb empenta», ha explicat l’alcalde de les Franqueses, Juan Antonio Corchado Ponce, durant l’acte de presentació aquest dimarts al vespre, a l’Espai Can Prat. Corchado també ha fet referència al procés d’elaboració que s’ha seguit per redactar el document mitjançant sessions polítiques, tècniques i amb la ciutadania amb l’objectiu d’aconseguir un pla viable i realista. «Ha estat una elaboració compartida amb els veïns i les veïnes que han participat activament. Pràcticament el 100% de les seves aportacions s’han tingut en compte i, no només això, sinó que s’han creat noves accions», ha explicat l’alcalde.

El Pla d’Acció Municipal està dividit en 5 eixos prioritaris i cadascun d’ells té un regidor o regidora de referència que durant la presentació ha destacat els trets més importants a desenvolupar. Esdevenir una administració transparent i democràtica és un dels objectius principals d’aquest govern. En aquest sentit, Dolors Amaro Fitó, responsable de l’Eix 1, ha avançat que el PAM inclou accions per adaptar «tots els seus recursos per complir la normativa en termes de transparència. Hem de ser una organització oberta on tothom pugui accedir fàcilment a la informació pública». La regidora responsable de l’Eix 2, Marta Reche Lavado, ha parlat des de l’àmbit econòmic. «Cal que el creixement econòmic sigui just i sostenible. Que es tinguin en compte les diferents realitats i que apliquem les polítiques de desenvolupament, les taxes i també els ajuts tenint en compte la renda de persones i empreses», ha dit Reche. A més, la regidora ha explicat que aquest govern portarà una nova gestió econòmica més transparent que permetrà fer un millor seguiment de les finances públiques tant interna com externament.

L’Eix 3 se centra en l’habitatge assequible, en la mobilitat sostenible, en la transició energètica, i en els espais públics que volem. Es tracta d’un eix molt vinculat als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030. En aquest sentit, la transició energètica és una de les prioritats. «Elaborarem i desenvoluparem un pla de transició energètica municipal; instal·larem plaques fotovoltaiques als equipaments municipals i, desenvoluparem un pla d’estalvi i d’ús eficient d’aigua», ha explicat la regidora responsable, Imma Ortega Martí. L’educació, la cultura i l’esport són essencials per impulsar un municipi creatiu i generador d’oportunitats. I aquests principis són presents a l’Eix 4. «El coneixements ens aporten llibertat. I els espais de reflexió i opinió són tan perfectes com necessaris per compartir i enriquir aquest coneixement. Els espais de participació i dedicats a la ciutadania són bàsics a tota democràcia, a tot ajuntament on vol una societat amb valors. I aquest és el nostre cas», ha explicar el regidor José Antonio Aguilera Galera.

I aquest Pla d’Acció Municipal acaba amb l’Eix 5, que és l’últim, però no el menys important. En aquest punt s’hi inclouen accions per construir unes Franqueses inclusiva, que té cura de les persones i en garanteix els drets. Tenir cura dels col·lectius més vulnerables, aconseguir un municipi més segur i seguir generant polítiques municipals feministes i en matèria d’igualtat són els objectius que segueixen les accions d’aquest eix. «Quan vam encetar aquesta nova etapa ho vam dir: farem un mandat de les persones i, sobretot, un mandat per a les persones. Els veïns i les veïnes de les Franqueses són la nostra prioritat. I això es demostra amb fets, no amb paraules», ha afirmat la regidora responsable de l’Eix 5, Marta Sánchez Jiménez.

Amb tot, l’alcalde ha finalitzat l’acte explicant que «la presentació d’aquest PAM és només el punt de partida. Ara cal desplegar totes les accions i nosaltres som un govern de paraula». És en aquest sentit que Corchado ha explicat que s’han definit diversos mecanismes de seguiment del procés d’execució del Pla d’Acció Municipal. S’ha creat una comissió de seguiment integrada per personal de l’Ajuntament; es portaran a terme audiències públiques, com a mínim, un cop l’any per garantir-ne la transparència amb la ciutadania i, s’ha posat en marxa una plataforma electrònica per consultar l’estat d’execució en tot moment a través d'aquesta pàgina web. D’aquesta manera es dona continuïtat a una Pla d’Acció Municipal que políticament tenia com a objectiu crear un document real a partir del punt de vista tècnic i ciutadà.

Arxivat a: Ajuntament
Equip de govern
Juan Antonio Corchado
Dolors Amaro
Marta Reche
Imma Ortega
José Antonio Aguilera
Marta Sánchez
Plano general

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 19:30h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)