Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

"Els valors de la nostra entitat, comencen pel respecte i la igualtat "

27/02/2024

Rafa Lora, president del Club Atletisme A4elKm

El Club Atletisme A4elKm de les Franqueses és una de les agrupacions esportives del municipi coneguda per la seva dedicació a la promoció de l'activitat física i la salut. Parlem amb el seu president, Rafa Lora, per conèixer més a fons l'entitat.


A 4 el Km va néixer després d'un sopar a La Fonda Europa. Com va ser?
Va ser un sopar d'amics, tots una mica tocats del bolet per aquest bonic esport, on set companys, que solien quedar plegats per entrenar des del Pavelló d'Esports de les Franqueses, van decidir fundar un club d'atletisme. El motiu va ser la manca d'un club específic a les ranqueses i el fet de poder participar sota un nom i una samarreta comuna a les diverses proves de fons que es desenvolupen dins i fora de Catalunya.

Com descriuries l'essència i els valors del Club Atletisme A4elKm?
Els valors de la nostra entitat, comencen pel respecte i la igualtat de totes les persones que en formen part. És important destacar-ho, ja que en els seus inicis, gairebé no hi havia dones que practiquéssin aquest esport pels nostres carrers.

Uns valors que ara, amb la creació de l'escola d'Atletisme, de la mà del Patronat Municipal d'Esports i amb col·laboració del CAG, volem transmetre als més petits que comencen a practicar-lo.

Quins èxits heu assolit com a Club?
Som un club popular, I això vol dir que gaudim practicant aquest esport, no només per fer salut, sinó també per millorar les nostres marques atlètiques en competicions més aviat d'àmbit local, per exemple la Mitja de Granollers-les Franqueses-la Garriga. Però des de fa alguna temporada hem assolit alguns campionats interessants a nivell de comunitat. Per exemple el Campionat de Catalunya Absolut de Marató el 2022, Campionat de Catalunya de 10 km el 2023, "Els valors de la nostra entitat, comencen pel respecte i la igualtat " Rafa Lora, president del Club Atletisme A4elKm cat F50, Campionat de Catalunya el 2023, cat F50 de Mitja Marató i Campionat de Catalunya cat. F50 de Marató el 2023. A part dels podis assolits en diferents competicions a nivell comarcal tant en la disciplina d'asfalt com de muntanya.

Una de les competicions que organitzeu cada any són Els 10 km de les Franqueses? Fes-nos-en cinc cèntims

Els 10 Km de les Franqueses és una cursa totalment solidària. Tot el que es recapta de les inscripcions, més el que ens aporten els espònsors i col·laboradors, va íntegrament a l'Hospital de Sant Pau i la Creu de Barcelona, per la recerca de tractaments específics contra el càncer de ronyó.

Quines altres activitats feu?
En fem vàries al llarg de la temporada. La Buticursa, La Mitja Pirata, i també el 4x400 de final de temporada. A part col·laborem amb la Mitja i el Patronat Municipal d'Esports, per fer els entrenaments del programa Entrena La Mitja.

Per conèixer millor com treballeu, podries dir-nos com esteu organitzats?
A través de WhatssApp, es pengen els entrenaments que s'han de fer al llarg de la setmana, això dona llibertat d'horaris per poder fer-los. A part els dilluns, dimecres i divendres solem sortir de la porta del pavelló de les Franqueses en grup, i el dimecres en concret ho fem des
de la Verneda amb entrenament dirigit pel nostre entrenador.

També us encarregueu de la gestió l'Escola Municipal d'Atletisme conjuntament amb el PME. Com participen infants i joves en les activitats de l'Escola?
Ells entrenen els dimarts i dijous de 17 a 18.30 h. L'activitat està dirigida per un entrenador titulat. I amb aquestes edats el que es fa és que els nens gaudeixin de l'activitat física en un format lúdic, sense oblidar que és atletisme de base.

Quines són les metes que us heu fixat per als pròxims anys?
Volem ampliar les activitats i estem en tràmits per formar part de la FEEC, i així poder oferir als nostres socis, que practiquen i competeixen en curses de muntanya poder tenir fitxes federatives per aquesta pràctica.

Com animaríeu a la gent a associar-se?
Si hi ha gent que l´hi agrada practicar aquest esport en companyia, aquest és el seu club. I cal destacar que som un club amb equitat de gènere.

Club Atletisme A 4 el Km
Zona Esportiva Municipal
de Corró d'Avall, s/n
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
www.a4elkm.blogspot.com

 

 

Arxivat a: Esports
A4elKm
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/04/2024 a les 08:23h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)