Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La carretera de Cànoves queda tallada a la circulació a Corró d'Amunt a partir del 26 de febrer

26/02/2024

L'afectació, com a conseqüència de les obres de pacificació del trànsit en aquesta zona, tindran una durada de quatre mesos

El 26 de febrer queda tallada la carrera de Cànoves com a conseqüència de les obres de pacificació del trànsit al nucli urbà de Corró d'Amunt. Unes obres que afecten des de l'església de Sant Mamet fins la plaça de la Sagrera, davant la zona d'estacionament del restaurant les 4 Llunes.

Les obres tenen una durada prevista de 4 mesos, fins el juny, i durant aquest temps queda tallada la circulació a tota la zona de les obres, per tant, no es pot circular de banda a banda de Corró d'Amunt en cap de les dues direccions, Corró d'Avall o Cànoves.
Aquesta actuació té com a objectius principals la pacificació del tram central del nucli de Corró d'Amunt per tal de reduir la velocitat dels vehicles i facilitar el creuament de vianants amb seguretat i accessibilitat. També, millorar les condicions de realització de les activitats diàries i de lleure. Per últim, introduir criteris de sostenibilitat en l'enllumenat de la zona.

El projecte contempla que a la zona davant de l'església de Sant Mamet se senyalitza l'espai d'aturada dels autobusos a banda i banda i on es mantenen els dos carrils amb doble sentit de circulació. Per fer aquest tram accessible s'eliminen alguns arbres i escocells que no permeten mantenir una vorera prou àmplia. En tot el tram des de l'església fins al restaurant Quatre Llunes i la plaça de la Sagrera, en ser més estret, quedarà amb un sol carril de circulació per a vehicles amb pas alternatiu i en plataforma única. D'aquesta manera no se segrerarà la circulació de vehicles i de vianants, amb prioritat de pas dels segons. En aquesta zona s'eleva la cota de la calçada fins a les façanes existents i es crea una zona de recollida d'aigües pluvials als laterals, allunyant-la tant de les façanes com de la part central de la carretera. Per últim, l'actuació a la plaça de la Sagrera segueix els mateixos paràmetres de reforma i, a més a més, es crea una plaça d'estacionament genèrica per a persones amb mobilitat reduïda.

A grans trets les accions d'aquesta reforma contemplen la creació d'una plataforma única en els trams estrets amb paviment de dos colors i una zona amb paviment d'advertència rugós; la renovació de la senyalització vertical i horitzontal; la substitució del mobiliari urbà; la substitució d'escocells i la plantació d'arbrat en els trams més amplis, eliminant-los dels trams més estrets per permetre amplitud a la zona de vianants i plantant-ne de nous en les zones que ho permetin; el canvi de l'enllumenat per sistemes més sostenibles i de de baixa intensitat i, també s'aprofitarà per netejar els sistema de clavegueram i per soterrar les línies elèctriques.

El pressupost total de l'actuació és de 313.133,30 euros, cost que assumeixen al 50% l'Ajuntament de les Franqueses i la Diputació de Barcelona com a titular de la via i realitza l'obra. Durant les obres aquest tram de la carretera de Cànoves-Bv5151 queda totalment tallat i s'han habilitat diversos camins de la zona com a ruta alternativa per al veïnat de Corró d'Amunt. Per a la resta de la ciutadania es recomana l'ús d'itineraris alternatius per circular en ambdues direccions (Cànoves-Corró d'Avall) com poden ser la Garriga o Cardedeu. També es modifica el recorregut de la línia d'autobús 512

Arxivat a: Obres i Serveis
Plànol general de les actuacions
Imatge virtual de la plaça de la Sagrera amb les obres acabades
Imatge actual de la plaça de la Sagrera
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 19:30h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)