Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Un gimnàs a l'aire lliure, la proposta dels alumnes de l'Escola Guerau de Liost per a la remodelació de la plaça Joan Sanpera i Torras

21/02/2024

Aquest centre educatiu dona el tret de sortida al cicle de visites a l’Ajuntament

La plaça de l'Ajuntament ha estat el punt de trobada on a les deu del matí una cinquantena d'infants de tercer de primària estaven preparats per començar la visita. Ha estat en aquest espai on han après així com la història de l'edifici, les seves característiques; com l'estil modernista que destaca a la façana i el significat dels monuments i escultures que hi ha a la plaça.

L'alumnat s'ha dividit en dos grups i un ha seguit el recorregut dins l'Ajuntament, al vestíbul, on han conegut els tres gegants del municipi, el Marquès, la Pagesa i en Miquelet. A més han descobert els tràmits que es realitzen en un ajuntament, com ara els empadronaments. L'altre grup ha continuat a l'Arxiu municipal per conèixer quin tipus de documents s'hi guarden i com han canviat amb el temps. Han quedat sorpresos al saber que el document més antic data del 1785.

Tot seguit, l'alumnat s'ha retrobat a la recepció de l'Ajuntament, on tots junts han pujat a veure l'alcalde, Juan Antonio Corchado Ponce, que els esperava al seu despatx. Tot el curs ha fet preguntes sobre el municipi i els cinc pobles que el conformen i  les funcions de , l'alcalde que els ha pogut resoldre els dubtes en primera persona. La visita ha seguit a la sala de plens, però l'alumnat no ha accedit a ella per qualsevol porta. Ho ha fet travessant l'anomenada, de manera col·loquial, "porta secreta", que connecta el despatx de l'alcalde amb aquesta sala.. A la sala de plens és on la visita ha estat més participativa, especialment durant el que ha estat la simulació d'un ple. En aquest, els infants han fet propostes molt variades per a la remodelació de la plaça Joan Sanpera i Torras. Entre totes les propostes, l'alumnat i l'alcalde han escollit tres d'aquestes per dur a votació: un gimnàs a l'aire lliure, un espai de jocs infantils i finalment la millora del mobiliari urbà. Encara que totes les propostes es valoraran en un futur, la guanyadora ha estat la primera, amb el nombre més gran de vots per part de l'alumnat.

Per acabar, tot el curs ha rebut un obsequi de l'Ajuntament, una samarreta amb la marca que representa el municipi.

Arxivat a: Educació
Visita de l'escola Guerau de Liost
Visita de l'escola Guerau de Liost
Visita de l'escola Guerau de Liost
Visita de l'escola Guerau de Liost
Visita de l'escola Guerau de Liost
Visita de l'escola Guerau de Liost
Visita de l'escola Guerau de Liost
Visita de l'escola Guerau de Liost
Visita de l'escola Guerau de Liost
Darrera actualització d’aquest contingut: 12/04/2024 a les 14:09h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)