Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El sector N com a punt d'entrada d'indústria 4.0 a les Franqueses, centra bona part d'una trobada entre Ajuntament i Diputació

20/02/2024

Durant la reunió també s'ha parlat d'emprenedoria, de comerç i de les rutes verdes al municipi

La visita de la presidenta delegada de l'àrea Desenvolupament Econòmic i Turisme de la Diputació de Barcelona, Eva Menor Cantador, ha servit per posar sobre la taula les eines i els objectius actuals i futur de desenvolupament econòmic de les Franqueses.  I sobre aquest tema l'alcalde, Juan Antonio Corchado Ponce, i les regidores de les àrees de Promoció Econòmica, Marta Reche Lavado, de Comerç, M. Mar Gallego Garrido, de Turisme, Dolors Amaro Fitó, i la 1a tinenta d'Alcaldia i regidora d'Urbanisme, Imma Ortega Martí, han parlat amb la representant de la Diputació de Barcelona. Menor ha destacat la voluntat de la Diputació de treballar amb els municipis per facilitar el desenvolupament econòmic de manera inclusiva i global. Per la seva banda, des de l'Ajuntament també s'ha destacat la necessitat i la voluntat de generar sinèrgies supramunicipals.
 
Indústria 4.0
 
La situació actual i el futur dels polígons industrials han centrat bona part de la reunió. D'una banda, des de l'Ajuntament s'ha plantejat la necessitat de modernització dels polígons existens i la millora de la mobilitat per dur-la a un model més sostenible. En aquest sentit s'ha plantejat la possibilitat d'entrar en el Pla de Modernització de Polígons de la Diputació de Barcelona.
D'una altra banda, també s'ha parlat del Sector N, el nou sector industrial del municipi. Un polígon que vol donar entrada a empreses 4.0, amb valor afegit, generadores d'ocupació i amb consciencia medi ambiental. Una aposta en la què l'Ajuntament ja està treballant amb el recolzament de la Diputació i de la Generalitat de Catalunya.
 
Punt d'atenció supramunicipal
 
L'emprenedoria i els serveis d'atenció a les empreses i a les persones treballadores o en busca de feina també s'han tractat durant la reunió. La  presidenta delegada ha felicitat les Franqueses per la feina feta pel punt d'atenció supramunicipal de Can Ribas i per la puntuació que anualment rep, per exemple, el Punt PAE (Punt d'Atenció a l'Emprenedoria), que any rere any, se situa entre els més actius de la província. En aquest punt també s'ha plantejat la necessitat d'acompanyament en la futura concertació territorial del SOC, que té per objectiu descentralitzar aquest servei.
 
Els reptes del comerç i possibilitats del turisme verd
 
Els reptes del comerç també s'han posat damunt la taula. S'han explicat les mesures de suport i les campanyes existents per potenciar el comerç de proximitat i la necessitat de transformació del model d'aquest sector. 
Les rutes verdes, com a model turístic de les Franqueses, també han estat presents. L'objectiu és potenciar aquest tipus de turisme sostenible aprofitant un territori amb un 82% de superfície agrícola i forestal.
 
La presidenta delegada de l'àrea Desenvolupament Econòmic i Turisme de la Diputació de Barcelona, Eva Menor Cantador, s'ha compromès a estudiar tots els temes tractats i a tornar a les Franqueses per tal de seguir treballant en la creació de sinèrgies comunes amb el municipi.
Arxivat a: Ajuntament
Visita Eva Menor 01
Visita Eva Menor 02
Visita Eva Menor 03
Visita Eva Menor 04
Visita Eva Menor 05
Visita Eva Menor 06
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 19:30h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)