Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Neix la cooperativa CoopGo a l'escola Guerau de Liost

14/02/2024

L'alumnat de 4t de Primària participa en el projecte de cooperatives escolars CuEmE

La cooperativa CoopGo creada per l'alumnat de 4t de Primària de l'Escola Guerau de Liost ja està constituida. Es tracta d'una cooperativa escolar inclosa dins el programa CuEmE, de foment de la cultura emprenedora i les competències bàsiques.

Aquest matí, la cooperativa CoopGo ha rebut el certificat del CIF de mans de l'alcalde, Juan Antonio Corchado Ponce, de la regidora de Promoció Econòmica, Marta Reche Lavado, i del regidor d'Educació, José Antonio Aguilera Galera. Aquest ha estat el darrer tràmit de constitució legal de la cooperativa, un procés que van iniciar a principis de gener. Durant l'acte, l'alcalde ha destacat la importància de la feina en equip que han hagut de realitzar tots els infants de la cooperativa. L'alumnat, per la seva banda, s'ha mostrat molt content de participar-hi i ha destacat com han gaudit de cadascuna de les accions realitzades fins ara tot i que han coincidit en què la part més complicada ha estat tota la part burocràtica i legal.

L'experiència en el món de l'emprenedoria de l'alumnat del Guerau de Liost va començar amb una xerrada on l'equip tècnic de Promoció Econòmica de l'Ajuntament va explicar què és una cooperativa i quines passes havien de seguir per constituir-se. El primer tràmit ha estat la certificació del nom CoopGo, escollit per votació entre les diferents propostes de l'alumnat; després, la redacció dels estatuts que regeixen la cooperativa i la creació del logotip, una feina que s'ha realitzat amb l'acompanyament d'una dissenyadora professional. Finalment, el darrer pas ha estat l'obtenció del CIF.

Paral·lelament, també s'ha organitzat l'estructura de CoopGo, escollint un equip directiu per a coordinar i liderar totes les accions.

Acabats els tràmits burocràtics, queda molta feina per fer. En primer lloc, hauran de decidir quin producte produeixen, tenint en compte les necessitats del mercat i els costos. Com a capital inicial de constitució de la cooperativa, cada alumne/a i les mestres han aportat 2 euros. També treballaran l'estratègia comunicativa per tal de promocionar el producte. Hi haurà tot el procés de producció. L'hi posaran preu i, finalment, dedicaran una o vàries jornades a vendre'l. El 10% dels beneficis obtinguts es donaran a l'Apag, l'Associació Protectora d'Animals de Granollers.

El projecte CuEmE, Cultura Emprenedora a l'Escola, està liderat per la Diputació de Barcelona i s'ha implementat durant aquest curs 2023-2024 a gairebé 300 escoles, més d'11.000 alumnes, de 60 municipis d'arreu de Catalunya. L'Escola Guerau de Liost és el primer centre educatiu de les Franqueses que se suma al projecte i ha treballat coordinament amb les àrees d'Educació i de Promoció Econòmica de l'Ajuntament per tal de tirar endavant la cooperativa.

 

Arxivat a: Dinamització Econòmica, Educació
Guerau de Liost CuEmE 06
Guerau de Liost CuEmE 03
Guerau de Liost CuEmE 02
Guerau de Liost CuEmE 04
Guerau de Liost CuEmE 05
Guerau de Liost CuEmE 01
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 19:30h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)