Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L'Ajuntament de les Franqueses decreta mesures per fer front a la fase 1 d'emergència per sequera

12/02/2024

Publicat un ban on es recullen les mesures organitzatives i restrictives del municipi

Davant la situació d'emergència 1 per sequera s'ha fet públic un ban on es decreten noves mesures que s'aplicaran de forma immediata al nostre municipi, més enllà de les que ja va decretar l'Agència Catalana de l'Aigua.

En el ban es destaca el volum màxim d'aigua per habitant i dia que, en el cas de les Franqueses com a municipi industrial, és de 222 litres / per habitant i dia. Tot i que es planteha un objectiu de consum domèstic que no superi els 80-90 litres / per habitant i dia.

Com a mesures dels equipaments esportius municipals queda decretat:

  • Tancament de les dutxes, de dilluns a divendres, i només es mantindran obertes durant el cap de setmana, per a la competició federada.
  • Es prendran mesures de reducció del cabal de les aixetes i dutxes de les instal·lacions esportives.
  • El Complex Esportiu Municipal tancarà el 50% de les dutxes dels vestuaris i el túnel de dutxes de l'accés a la piscina, per la qual cosa s'habilita la zona de saunes per fer la dutxa prèvia al bany. També es tancaran les dutxes per a persones amb diversitat funcional i s'instal·larà la cadira adaptada a les dutxes del vestuari.
  • Reducció dels rentats del sistema de filtratge de les piscines que passen a fer-se cada 10-15 dies, en lloc de cada 7-8 dies. Garantint sempre els paràmetres de qualitat de l'aigua marcats per la normativa d'aplicació.
  • Quedarà prohibit regar els camps de futbol.

També s'estableix el tancament de les dutxes als centres educatius.

A banda de les mesures específiques indicades en el ban, es recorda que l'Agència Catalana de l'Aigua ha prohibit l'ompliment o reompliment de piscines, tant públiques com privades. Només es permet el reompliment parcial de les piscines cobertes inscrites al cens d'equipaments esportius de la Generalitat de Catalunya sempre que apliquin mesures d'estalvi equivalents al volum d'aigua utilitzat en el reompliment (tancament de dutxes o altres) i utilitzant aigua en les quantitats indispensables per garantir-ne la qualitat sanitària i que disposin de sistemes de recirculació d'aigua. De forma excepcional, està permès l'ompliment i reompliment parcial de piscines d'ús terapètiuc i piscines d'aigua de mar sempre que s'omplin i es buidin sense connexió a les xarxes de sanejament (ja que poden malmetre el funcionament de les depuradores).

Podeu llegir el ban en el document adjunt d'aquesta notícia així com un resum de les mesures establertes per la Generalitat de Catalunya en la infografia que es veu.

Arxivat a: Ajuntament
Emergència per sequera. Fase 1

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 01/03/2024 a les 11:58h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)