Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Tret de sortida oficial a Les Franqueses, Vila Europea de l'Esport 2024

31/01/2024

La festa inaugural se celebra aquest divendres 2 de febrer amb esportistes, entitats esportives i tota la ciutadania

Les Franqueses, Vila Europea de l'Esport 2024 ja està en marxa. Avui s'han presentat en roda de premsa, a la sala d'actes de l'Espai Can Prat, les novetats del programa que s'inaugura oficialment aquest divendres dia 2 de febrer, amb una festa en la qual estan convidats a participar esportistes, entitats esportives i tota la ciutadania. Durant l'acte també s'han presentat els dos ambaixadors de Les Franqueses, Vila Europea de l'Esport 2024 que representaran al municipi: Txell Mas i Jordi Madera.

El regidor d'esports, Carlos Munzón, ha manifestat que "aquest reconeixement respon a la ferma dedicació del municipi en la promoció de l'esport com a eina integral per fomentar el benestar físic, emocional i la cohesió social. Ser Vila Europea comporta que durant l'any 2024 es duguin a terme un programa d'actes i esdeveniments extraordinaris, a més dels ja habituals que tenim al municipi a nivell esportiu".

Aquests esdeveniments es poden trobar a la nova web que també s'ha presentat, amb el domini lesfranquesesvilaeuropeadelesport.cat. Es tracta d'una eina enfocada a donar a conèixer les novetats i activitats de la Vila Europea, les entitats esportives del municipi i les seves instal·lacions esportives.

Així mateix, s'han donat quatre pinzellades sobre aquests esdeveniments esportius dels quals destaquen "el campionat de Catalunya infantil de Karate aquesta setmana vinent, al març, una prova ciclista de carretera nivell internacional UCI, al maig, durant 3 dies seguits, la cloenda de passejades de gent gran de la Diputació de Barcelona, una prova del circuit 3x3 de la federació catalana de bàsquet, també al maig, el campionat d'Espanya Base de Twirling al juny o una conferència sobre diversitat funcional i esport inclusiu". En aquest sentit, el regidor d'Esports ha volgut senyalar que aquest "és un projecte viu i obert que s'anirà transformant durant tot l'any 2024".

Carles Munzón també ha presentat als dos ambaixadors que representaran al municipi. Es tracta de la nedadora de la selecció estatal absoluta de natació artística i nedadora del Club Natació les Franqueses, Txell Mas, i l'atleta paralímpic internacional, Jordi Madera. Precisament Madera ha estat present a l'acte i ha expressat que "Per mi és realment un privilegi poder representar al meu municipi durant aquest important any 2024". La nedadora artística, Txell Mas, no ha pogut estar present a la presentació perquè es troba a Doha preparant el Mundial de Natació, però sí que ha enviat un missatge a través d'un vídeo en el qual ha expressat que "em fa moltíssima il·lusió ser ambaixadora de les Franqueses com a Vila Europea de l'Esport, ja que això fa que augmenti la vitalitat esportiva dins aquest municipi. Jo soc de Granollers, però vaig incorporar-me al Club Natació les Franqueses fa uns anys i des d'aquell moment em sento una franquesina més i sempre m'he trobat com a casa".

A més, s'ha explicat l'adhesió d'esportistes de les Franqueses que han volgut mostrar el seu suport a la Vila Europea de l'Esport 2024. Esportistes com Ester Somaza, Marta Mera, Antonio Rama i Adrià Martínez, del BM Granollers, l'entrenador del CF Toulouse, Carles Martínez, l'exjugador del FC Barcelona i actual director del Barça Academy, Sergi Barjuan, la karateca, Iona Lobato, del Club Esportiu Karate Nokachi, l'atleta del club Ironwill Solideo. Mourad Mounim, el jugador de waterpolo del CN Terrassa. Agustí Pericas, l'arquer del Club de Tir amb arc les Franqueses. Jordi Ricart, la nedadora del GEiEG. Marta Vila, les patinadores del quartet del Club de Patinatge Artístic de les Franqueses, Marta Domingo, Nuria Domingo, Ylenia Pavon i Marina Codina, i la periodista del FC Barcelona, Carla García.

Carles Munzón ha finalitzat la seva intervenció convidant a tots i totes, aquest divendres 2 de febrer a les 18h a Can Prat per participar en una cercavila, que arribarà fins a la plaça de l’Ajuntament on hi haurà xocolatada, photocall i focs artificials. En la festa inaugural han col·laboren les entitats esportives de Les franqueses, el Grup de Diables Els Encendraires, l'Associació Gegants de Les Franqueses i l'Institut el Til·ler

Per cloure, l'alcalde de les Franqueses, Juan Antonio Corchado, ha tancat l'acte agraint la feina que es fa durant tot l'any des del Patronat Municipal d'Esports i ha destacat la transversalitat d'aquest projecte que inclou diverses àrees de l'Ajuntament. L'alcalde també ha volgut agrair la implicació de les entitats esportives del municipi perquè "sense el seu compromís i la seva dedicació tampoc estaríem aquí i totes, des del primer moment, s'han posat al costat de l'Ajuntament i el Patronat Municipal d'Esports per contribuir a l'èxit col·lectiu del qual farem durant aquest any amb motiu de la Vila Europea de l'Esport". L'alcalde ha volgut posar l'èmfasi en la il·lusió de la gent jove que fa esport al municipi i que "ens acompanyaran durant aquest any amb ganes de fer poble i ganes de construir esport, que també es construeix fent poble, i això és vital".

Arxivat a: Esports
Roda de premsa de les Franqueses Vila Europea de l'esport 2024 Jordi Madera.
Roda de premsa de les Franqueses Vila Europea de l'esport 2024 Jordi Madera.
Roda de premsa de les Franqueses Vila Europea de l'esport 2024 Jordi Madera.
Darrera actualització d’aquest contingut: 01/03/2024 a les 14:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)