Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L'alcalde, Juan Antonio Corchado, inicia una ronda de visites a les empreses del municipi

26/01/2024

L'objectiu és adequar la formació ocupacional de les Franqueses a les necessitats empresarials

L'alcalde de les Franqueses, Juan Antonio Corchado, i la regidora de Promoció Econòmica, Marta Reche, han iniciat a l'empresa Derypol la ronda de visites a les empreses del municipi.

L'objectiu, a més a més de mantenir contacte directe amb el teixit empresarial de les Franqueses i conèixer les seves potencialitats, és conèixer-ne les necessitats de perfils laborals i adequar, així, la tipologia de cursos de formació que s'ofereixen des de Can Ribas. D'aquesta manera, les empreses s'asseguren noves contractacions de personal format segons les seves necessitats i, l'Ajuntament amplia les opcions d'inserció laboral dels veïns i veïnes.

Corchado i Reche s'han reunit amb el gerent de l'empresa, Guillem Solé, amb el director comercial, Guillem Solé, i amb el director de fabrica, Narcís Darnés. Derypol té la seu a les Franqueses des del 1970, on actualment hi treballen 66 persones, i es dedica a la fabricació de polímers i es reconeguda a nivell internacional poliacrilamides, sol·lubles en aigua de gran pes mol·lecular. Aquesta empresa també es distingeix per la feina d'investigació en el sector i per la incorporació de la responsabilitat social en tota la seva metodologia de treball. Durant la pandèmia de la Covid-19 van ser productors de l'espessant del gel hidroalcoholic. Actualment, participa a nivell europeu en el projecte mediambiental CESAM amb proves pilot a l'Euroregió Pirineus Mediterrània per reutilitzar les restes sòlides de les depuradores d'aigua per abonar camps de conreu.

La relació de l'empresa Derypol amb l'Ajuntament i amb els serveis de promoció econòmica està consolidada des de fa anys amb col·laboracions des de l'Associació d'Empresari i Propietaris de Polígons Industrials de les Franqueses i amb l'ús que fa Derypol del Servei d'Ocupació Local. També ha estat pionera en els programes de Formació Professional Dual. Per això, des de l'Ajuntament es vol potenciar una relació encara més fluïda amb aquesta empresa i amb d'altres predisposades a la col·laboració per la formació i per l'ocupació de persones del municipi.

Durant la reunió han sorgit diversos projectes de l'empresa interessants pels municipi com el sistema per fer més eficient el reg agrícola en temps de sequera, el tractament d'aigües residuals i el control de la pols en suspensió en camins. També s'ha parlat de temes que preocupen Derypol com les restriccions d'aigua per la sequera, de la seguretat i de la mobilitat al polígon del Congost. Els responsable de l'empresa s'han mostrat oberts a continuar treballant amb els serveis de promoció econòmica i formació i, fins i tot, a ampliar les col·laboracions amb l'Ajuntament.

 

Arxivat a: Dinamització Econòmica
Derypol 02
Derypol 03
Derypol 04
Derypol 01
Darrera actualització d’aquest contingut: 01/03/2024 a les 14:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)