Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses del Vallès recull a Brussel·les la seva bandera de Vila Europea de l'Esport 2024

07/12/2023

L'acte suposa el tret de sortida al conjunt d'activitats i esdeveniments inclosos en el projecte de la candidatura i que es materialitzaran durant el 2024

L'alcalde de les Franqueses, Juan Antonio Corchado, i el regidor d'Esports, Carlos Munzón, han recollit a Brussel·les, a la seu del Parlament Europeu, la bandera que acredita el municipi com a Vila Europea de l'Esport 2024, designació que concedeix l'Associació de Capitals i Ciutats Europees de l'Esport (ACES Europe).

Les Franqueses entra oficialment al club de les viles europees que reben aquest títol el 2024, un fet que per a l'alcalde del municipi és «una oportunitat per mostrar al món els nostres valors, passió i dedicació a l'esport».

Durant la seva intervenció Corchado ha destacat la importància d'aquesta acreditació i ha convidat a totes les entitats esportives i la ciutadania a unir-se en aquesta nova etapa. «Som conscients que les associacions i clubs són el cor i l'ànima de la nostra vida esportiva, i és per això que us convido a unir-vos amb nosaltres en aquesta emocionant jornada.» En aquest sentit, ha explicat que des de l'Ajuntament es vol crear un pla integral que involucri tots els actors locals, des de les entitats esportives fins a la ciutadania, perquè aquesta oportunitat sigui una celebració compartida.

L'entrega de la bandera, més enllà del seu simbolisme, suposa el tret de sortida al conjunt d'activitats i esdeveniments inclosos en el projecte de la candidatura i que es materialitzaran durant el 2024. Un projecte que persegueix posicionar Les Franqueses al mapa nacional i internacional com a ciutat eminentment esportiva.

Les iniciatives previstes se centren en diversos eixos, incloent-hi la promoció de l'esport i la salut, amb un enfocament especial en la intergeneracionalitat i la motivació per la pràctica esportiva, sigui com a afició o competició. La inclusió i la igualtat seran prioritats, amb l'objectiu de treballar activament a través dels centres educatius i de les entitats i clubs esportius. Alhora, el projecte destaca la importància de valors fonamentals com el respecte, el treball en equip i l'esforç, que es promouran tant a través de l'educació com de l'esport. A més, es preveu l'acompanyament actiu de les entitats i els clubs esportius en la realització d'esdeveniments al llarg de l'any.

Recorregut de la candidatura

El camí cap a aquesta distinció va començar el 17 de novembre de 2022, quan l'Ajuntament de Les Franqueses va sol·licitar formalment a ACES Europe la possibilitat de presentar la seva candidatura.

El mes de març de 2023 una delegació d' ACES Europe va visitar el municipi per conèixer de primera mà el sistema esportiu local i avaluar la idoneïtat de les Franqueses com a amfitriona de l'Esdeveniment Esportiu Europeu 2024. L'Associació va confirmar oficialment la designació el 23 de març de 2023.

Dos municipis catalans acreditats

L’altre municipi català que també ha rebut la distinció de l'Associació de Capitals i Ciutats Europees de l'Esport (ACES Europe) és Manresa, que ho fa en la categoria de "Ciutat Europea de l'Esport". Aquest doble reconeixement no només posa en relleu l'entusiasme i dedicació dels municipis catalans en la promoció de l'esport, sinó que també reforça la seva posició com a referents europeus en la promoció de la vida activa i saludable.

Arxivat a: Esports
Les Franqueses, Vila Europea de l'Esport 2024
Les Franqueses, Vila Europea de l'Esport 2024
Darrera actualització d’aquest contingut: 12/04/2024 a les 14:09h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)