Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Arriba la cursa solidària Els 10 km de les Franqueses del Vallès

08/11/2023

L’objectiu de la prova és recaptar fons per finançar projectes de recerca contra el càncer de ronyó.

El municipi viu aquest cap de setmana, una nova edició de "Els 10 km de les Franqueses del Vallès. Memorial Pep Portet" la cursa solidària organitzada pel Club A 4 el KM des de fa 11 anys. Es tracta d’una iniciativa de caràcter solidari destinada a recaptar fons per finançar la recerca contra el càncer de ronyó que es fa a l’Hospital de Sant Pau.

En l'edició del 2022 es van aconseguir recollir 5.000 euros que es van afegir als 55.000 euros de les 9 edicions anteriors. Unes aportacions que, tal com explicaven els responsables de la cursa durant la presentació que s’ha fet a la sala de plens de l’Ajuntament, ja han donat els seus fruits. De fet, una revista científica de prestigi internacional ha publicat recentment les conclusions dels estudis realitzats gràcies al finançament d’aquesta cursa solidària.

Pel que fa al volum de participants de l’edició d’enguany, Jaume Aragonés, secretari de Club A4 el KM, ha explicat que, tot i que encara queden unes hores perquè finalitzi el termini d’inscripció, actualment hi ha 350 inscrits. Una xifra similar a la de l’any passat, que “no és la que ens agradaria”. També ha senyalat que la participació femenina és del 25% tot i que seria desitjable poder arribar al 50% de dones inscrites.

Joan Cutrina, cap de jutges de la Federació Catalana d’Atletisme (FCA), ha excusat el baix volum d’inscripcions pel fet de que “és un problema general i els clubs pateixen molt en aquest sentit”.

L’alcalde de les Franqueses, Juan Antonio Corchado, també ha volgut posar en valor la iniciativa assenyalant que són ja 11 edicions “d’una cursa 100% solidària” i que tots els diners recaptats es donen de forma desinteressada. Ens aquest sentit, ha assegurat que, des de l’Ajuntament, “seguirem col·laborant en l’organització dels 10 km de les Franqueses amb tot el que puguem”.

Rafa Lora, president de Club A4 el KM, ha agraït la implicació del consistori i del Patronat Municipal d’Esports per fer que la cursa solidària sigui un èxit. I ha coincidit amb el president del Patronat Municipal d’Esports i regidor d’Esports, Carles Munzón, en el fet de senyalar la importància de la feina dels voluntaris i voluntàries que fan possible aquesta cita esportiva.

Els 10 km de les Franqueses

La cursa començarà diumenge 12 de novembre, a les 10 h, amb sortida i arribada a la Zona Esportiva Municipal de Corró d'Avall. El recorregut és de 10 quilòmetres per un circuit mixt amb una mica d'asfalt i pistes pels voltants de Les Franqueses.

Hi poden participar persones majors de 14 anys i hi haurà premis en categoria femenina, masculina, +40 (nascut l’any 1983 o anteriors) i +50 (nascut abans de l’any 1973 o anteriors).

Els 10 km Mini

Enguany també se celebra la versió mini de la cursa. Aquesta es farà el dissabte 11 de novembre amb sortida a la plaça de l'Ajuntament, a partir de les 17 h. Les categories i els recorreguts són:

3 i 4 anys, 200 m. Sortida a les 17 h
5 i 6 anys, 400 m. Sortida a les 17.15 h
7 i 8 anys, 500 m. Sortida a les 17.30 h
9 a 11 anys, 800 m. Sortida a les 17.45 h

El preu de la inscripció solidària és d'1 euro. La recollida del dorsal i el pagament es poden fer el mateix dia de la cursa a partir de les 16 h.

Les inscripcions són en línia i es tanquen el dia 10 de novembre a les 24 h

Arxivat a: Esports
Cursa 10 KM de les Franqueses del Vallès 2023
Cursa 10 KM de les Franqueses del Vallès 2023
Cursa 10 KM de les Franqueses del Vallès 2023
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/05/2024 a les 15:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)