Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Comença la substitució de 4.000 punts d'enllumenat públic per llums LED

26/10/2023

La Diputació de Barcelona subvenciona el canvi amb 1.499.389 euros

L'Ajuntament de les Franqueses ha començat les feines de millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat públic. Això suposa, en primer lloc, la substitució de gairebé 4.000 lluminàries d'halogenurs metàl·lics per llums amb tecnologia LED. Aquest canvi representarà un estalvi energètic de 742.298 kWh anual que equivaldran a una reducció d'emissions de 357.045 kgCO2.

El canvi de lluminàries arriba acompanyat d'altres mesures com la substitució del sistema de telegestió o de gestió a distància automatitzat amb una regulació de línia que permet ajustar el control de l'encesa i l'apagada a l'horari astronòmic. També es realitzaran millores en els quadres de comandament.

En definitiva, l'acció racionalitzarà l'enllumenat públic i adaptarà els nivells lumínics a la normativa vigent. També s'implementaran temperatures de color càlides segons la zona i la reducció gairebé total de la llum que pot emetre l'hemisferi superior de les noves llumeneres.

L'actuació que s'estan duent a terme és fruit dels resultats d'una auditoria realitzada a finals de 2022 amb l'objectiu d'implementar mesures d'eficiència i d'estalvi energètic en l'enllumenat públic per tal de reduir el consum i la contaminació lumínica i millorar la fiabilitat dels sistema d'il·luminació evitant avaries i despeses de manteniment.

El cost del canvi de l'enllumenat públic és d'1.665.988 euros i es compta amb una subvenció del "Programa Sectorial Renovables 2030 de Suport a Inversions Locals pel Clima" de la Diputació de Barcelona d'1.499.389 euros.

Arxivat a: Obres i Serveis
Imatge Campanya Fem el canvi, siguem eficients
Il·luminació 01
Il·luminació 02
Darrera actualització d’aquest contingut: 01/03/2024 a les 14:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)