Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses celebra el Dia Mundial del Dol Perinatal, Gestacional i Neonatal

09/10/2023

El 15 d’octubre tindrà lloc l'activitat «Anomenem el dol i les nostres criatures»

Les Franqueses commemora per tercer any consecutiu el Dia Mundial del Dol Perinatal, Gestacional i Neonatal, el 15 d’octubre, com un reconeixement per a totes les famílies que han patit una pèrdua gestacional i, alhora, per visibilitzar un dol silenciat i poc reconegut socialment.

El Ple de l'Ajuntament celebrat el mes d'abril de 2020 va aprovar, amb el suport de tots els grups municipals, una moció amb la qual es donava suport a les famílies que pateixen el dol perinatal, gestacional i neonatal. Entre els acords hi havia el compromís de fer costat a les associacions destinades a acompanyar aquest dol i realitzar un acte anual, per commemorar el Dia Mundial del Dol Perinatal, Gestacional i Neonatal.

D’aquí que la tarda del diumenge 15 d’octubre, l'Ajuntament de les Franqueses i l'Associació Espai Nadó – Espai Infant. Grup de Lactància i Criança Respectuosa (ENEI) organitzin l'activitat «Anomenem el dol i les nostres criatures», a la plaça de l’Ajuntament. L'acte començarà a les 18 h donant la benvinguda als assistents per continuar amb la lectura d'un manifest per part d'ENEI. Tot seguit tindrà lloc una xerrada de Francina Jaumandreu Charles, celebrant i oradora de cerimònies de comiat no religioses a Funerària Torra de Sabadell i creadora i coordinadora del Grup d'Ajuda Mútua de Mares de Sabadell. A les 19 h es farà un homenatge en record dels infants personalitzant i col·locant espelmes amb els seus noms. Les famílies que vulguin fer arribar el nom del nadó i/o un missatge poden enviar-ho prèviament a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) L'acte finalitzarà amb la il·luminació de la façana del consistori de color lila, com una forma de visibilitzar i fer un reclam social perquè el traspàs d'aquests fills i filles no sigui invisible per a la societat.

Per aquelles famílies que necessitin un acompanyament per al dol perinatal, gestacional i neonatal les Franqueses disposa d'un grup d'ajuda que es reuneix el tercer divendres de cada mes i que és gestiona a través del SIAD ((Necessites javascript per veure aquest correu-e)) amb la col·laboració d'ENEI.

Arxivat a: Sanitat i Salut Pública
Dol perinatal
Darrera actualització d’aquest contingut: 12/04/2024 a les 14:09h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)