Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L'Ajuntament demana a ADIF salvar la torre de l'aigua i un segon pas soterrat

02/10/2023

Les obres a l'estació de Corró d'Avall s'iniciaran el 12 d'octubre

L'Administrador d'Infrastructures Ferroviàries, ADIF, iniciarà, durant aquesta segona quinzena d'octubre les obres a l'estació de rodalies de Corró d'Avall. Unes actuacions que es desenvoluparan paral·lelament al desdoblament de les vies de la línia R3 que ja s'ha iniciat en diversos punts del traçat entre Parets del Vallès i la Garriga. La immediatesa de les actuacions ha accelerat durant les darreres setmanes el contacte entre responsables d'ADIF i l'Ajuntament. Durant aquestes converses, el consistori ha aprofitat per proposar algunes millores al projecte.

D'una banda, s'ha manifestat la necessitat de conservació de l'edifici de la torre de l'aigua que hi ha a la mateixa estació. Una construcció que abastia les locomotores de vapor i que va estar en ple funcionament fins l'any 1928, moment en el qual es va electrificar la línia. D'aquest tipus de torres se'n conserven algunes i des de les Franqueses s'ha demanat mantenir la pròpia, ja que no suposaria cap modificació important en el projecte d'obra.

D'una altra banda, des de l'Ajuntament s'ha demanat a ADIF que s'aprofiti algun dels talls de circulació de la línia per excavar un nou pas sota la línia de tren a l'alçada del carrer de Sant Isidre, on antigament hi havia el pas a nivell sense barreres. Aquest pas donaria més permeabilitat a Corró d'Avall i donaria servei a vianants i a bicicletes i patinets.

El projecte original aprovat per ADIF ja contempla un pas soterrat entre la carretera de Ribes i el carrer d'Anna Maria Mogas a la zona sud de l'estació. Aquest pas també patirà alguna petita modificació de traçat per adaptar-lo a la perspectiva de gènere i evitar cantonades i punts foscos.

Les obres que s'iniciaran el 12 d'octubre suposaran el tall de la circulació de trens durant un període mínim de 3 mesos. Des de l'Ajuntament estem treballant per informar sobre el serveis alternatiu al tren que oferirà Renfe.

Arxivat a: Urbanisme i Activitats
Torre de l'aigua a l'estació de les Franqueses
Antic pas a nivell sense barreres del carrer de Sant Isidre
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/04/2024 a les 14:01h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)