Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El curs escolar comença a les Franqueses amb més de 2750 alumnes d'entre 3 i 16 anys

06/09/2023

L'alumnat del municipi, des d'I3 fins a 6è de Primària, torna a gaudir enguany de la gratuïtat del material escolar

Avui les escoles d'Educació Infantil, Primària, i Secundària han donat el tret de sortida al curs 2023-2024. Les aules i passadissos de les cinc escoles i dels dos instituts de les Franqueses s'han tornat a omplir d'alumnes amb l'inici de les classes.

El municipi compta actualment amb 8 línies de segon cicle d'Educació Infantil i Primària amb gairebé 1750 alumnes, dels quals prop de 150 són d'I3, un curs que enguany ha reduït la ràtio fins a 18 alumnes. A més les Franqueses compta amb 8 línies d'Educació Secundària que comencen el curs amb més de 1.000 alumnes, dels quals prop de 250 ho fan a 1r d'ESO.

Aquest setembre també han començat la seva activitat les Escoles Bressol Municipals, amb més de 210 alumnes, i l'Escola Municipal de Música iniciarà el curs amb més de 240 alumnes matriculats.

Intervencions als centres educatius

Al llarg d'aquest estiu des de l'Ajuntament s'ha treballat per deixar les escoles a punt per a aquest curs. Per una banda, a l'Escola Joan Sanpera i Torras s'ha fet una intervenció integral en la zona de lavabos d'Educació Infantil per adaptar l'espai a les necessitats actuals, tant de millora de l'estalvi energètic i d'aigua, com per fomentar l'autonomia dels infants amb elements situats a la seva alçada i adients a les seves capacitats.

També s'han canviat les fustes dels sorrals de l'Escola Colors. S'ha fet una actuació de neteja especial amb camió cisterna a l'Escola Bellavista-Joan Camps i Giró. Alhora s'ha revisat el forjat de la zona d'infantil a l'Escola Guerau de Liost, per evitar pèrdues o filtracions d'aigua. Mentre que a l'Escola Bellavista Joan Camps i Giró s'ha reparat el tub de la caldera i s'ha canviat la sortida de fums de la caldera del Centre de Formació d'Adults. També s'han iniciat gestions per condicionar el terra dels vestuaris i lavabos del pati a l'Escola Bellavista - Joan Camps. I s'ha finalitzat la instal·lació dels aires condicionats de les escoles bressol Tres Bessones i Cavall Fort.

En tots els centres també s'han revisat tancaments d'alumini de portes i finestres i els lavabos i aixetes dels centres, adaptant-les per tal de reduir el consum d'aigua. Al mateix temps s'han portat a terme les accions de manteniment que ja són habituals com són les feines de guix, pintura i soldadura; la neteja de canals i embornals; el condicionament de diversos espais dels patis; neteja del mobiliari i retirada o la substitució del material obsolet i, millores en les lluminàries amb la substitució dels llums incandescents per sistemes led que milloren l'eficiència energètica.

Material escolar gratuït

Durant el curs 2023-2024 l'alumnat de les Franqueses des d'I3 fins a 6è de Primària torna a gaudir de la gratuïtat del material escolar. L'Ajuntament inverteix fins a 170.000 euros en aquests ajuts que es tradueixen en 77 euros per alumne en concepte de material fungible.

D'aquests ajuts se'n beneficien tots els infants empadronats a les Franqueses matriculats dins o fora del municipi sempre que siguin escoles públiques o concertades. La gestió dels ajuts es realitza directament a través de les escoles. En el cas de l'alumnat empadronat al municipi però escolaritzat en una altra població haurà de presentar la sol·licitud mitjançant una instància a l'Ajuntament. Les dates de presentació i la documentació necessària es publicaran al web municipal durant el mes de setembre.

Arxivat a: Educació
Escola Guerau de Liost
Infantil Escola Guerau de Liost
Institut Til·ler
Alumnes Institut Til·ler
Escola Joan Sanpera
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/12/2023 a les 18:34h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)