Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L'Escola Camins tanca el cicle de visites escolars proposant un espai de jocs per la plaça de l'Ajuntament

18/04/2023

L'alumnat ha visitat la plaça i l'edifici de l'Ajuntament, la sala de plens i l'Arxiu Municipal

L'alumnat de 3r de Primària de l'Escola Camins tanca el cicle de visites escolars a l'Ajuntament, tot proposant afegir un espai de jocs a la plaça durant la recreació d'un ple municipal. El recorregut de la visita ha començat a la plaça de l'Ajuntament i ha acabat a la sala de plens, passant entremig per l'Arxiu Municipal i el despatx de l'alcalde.

Els dos grups de tercer de Primària de l'Escola Camins han vingut a visitar l'Ajuntament com a part de l'anual cicle de vistes a l'Ajuntament que es fa durant aquest curs escolar. La visita guiada ha començat a les 10 del matí a la plaça de l'Ajuntament. En aquest espai l'alumnat ha conegut la història de l'edifici i algunes curiositats, com que abans era una escola on vivien els professors. També han sabut quin era el significat de les estàtues i monuments que hi ha a la plaça.

La visita ha continuat a l'interior de l'edifici. Primer, a la recepció han conegut als tres gegants de les Franqueses. Seguidament, han baixat per grups a l'Arxiu Municipal per veure quin tipus de documents s'hi guarden i com han canviat amb el temps. Han quedat sorpresos en com una llicència d'obres ha crescut en volum des del 1914. Abans amb prou feines ocupava algunes pàgines i els plànols eren fets a mà, ara poden arribar a ocupar caixes senceres. Després de l'arxiu, l'alumnat ha pujat al despatx de l'alcaldia on els ha rebut el mateix alcalde, Francesc Colomé. En acabar un ràpid torn de preguntes de l'alcalde als infants sobre el municipi de les Franqueses, ha arribat un dels moments més aclamats de la visita. L'alumnat ha tingut l'oportunitat de travessar la centenària porta que comunica el despatx de l'alcalde amb la sala de plens, la coneguda com a "porta secreta". D'aquesta manera és com l'alumnat ha començat a omplir els bancs de la sala de plens i a preparar-se per fer la simulació d'un ple municipal.

L'alumnat de l'Escola Camins ha vingut tant preparat per fer un ple, que fins i tot l'alumnat s'havia inventat un nom pel partit polític que representaven. D'entre les propostes que han fet setze alumnes per fer millores a la plaça de l'Ajuntament, tres n'han estat les escollides per passar a la votació de l'alumnat per escollir una proposta definitiva i viure l'experiència completa de com és un ple municipal. Aquestes tres opcions ha sigut les següents: incorporar un servei de biblioteca mòbil pels caps de setmana i un espai de lectura que tingui ombra; afegir un espai de jocs amb taules d'escars, de tenis taula o jocs de terra com la xarranca; i, posar una pantalla interactiva que presenti la història de l'Ajuntament de les Franqueses i presenti l'agenda d'activitats i d'esdeveniments municipals. Finalment, i amb majoria, l'alumnat de l'Escola Camins s'ha decantat per proposar un espai de jocs a la plaça amb 24 vots a favor. Les altres dues propostes, la de la biblioteca mòbil i la de la pantalla interactiva, han aconseguit 8 i 12 vots per part dels infants respectivament.

Per tancar la visita, l'alumnat ha pogut sortir al balcó de l'Ajuntament i han rebut un obsequi, la samarreta de les Franqueses amb la mà que representa al municipi.

Arxivat a: Ajuntament
Visita a l'Ajuntament de 3r de Primària de l'Escola Camins - Abril 2023
Visita a l'Ajuntament de 3r de Primària de l'Escola Camins - Abril 2023
Visita a l'Ajuntament de 3r de Primària de l'Escola Camins - Abril 2023
Visita a l'Ajuntament de 3r de Primària de l'Escola Camins - Abril 2023
Visita a l'Ajuntament de 3r de Primària de l'Escola Camins - Abril 2023
Visita a l'Ajuntament de 3r de Primària de l'Escola Camins - Abril 2023
Visita a l'Ajuntament de 3r de Primària de l'Escola Camins - Abril 2023
Visita a l'Ajuntament de 3r de Primària de l'Escola Camins - Abril 2023
Visita a l'Ajuntament de 3r de Primària de l'Escola Camins - Abril 2023
Darrera actualització d’aquest contingut: 02/06/2023 a les 15:03h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)