Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les instal·lacions esportives de les Franqueses aconsegueixen el distintiu "Equipaments 2030"

03/04/2023

Aquesta distinció l'atorga la Diputació de Barcelona a espais que fomenten la sostenibilitat, la participació, la igualtat i l'accessibilitat

Les instal·lacions esportives de les Franqueses han estat distigindes com a Equipament 2030, un programa impulsat des de la Diputació de Barcelona i que vol posar en relleu a tots aquells equipaments esportius, educatius i de joventut que fomenten la participació, l'accessibilitat, la igualtat i la sostenibilitat.

Aquest reconeixement s'emmarca dins el pla Projectes Transformadors de la Diputació que té com a objectiu donar resposta als nous reptes globlals com ara la inclusió social; la sostenibilitat urbana, econòmica i ambiental; les relacions interculturals i, les perspectives a adoptar en l'abordatge de l'horitzó 2030. Aquests Projectes Transformadors s'han dividit en 4 categories: "Equipaments 2030" responsables i educadors; "Noves perspectives educatives": "Joventut esportiva, societat activa" i, "Escolta Jove".

Precisament és en la primera categoria en la qual les Franqueses ha estat distingida. La Diputació de Barcelona ha considerat que les instal·lacions esportives municipals són responsables, perquè integren criteris de sostenibilitat en els vessants econòmic, social i ambiental i, també, que són educadores, ja que, transmeten valors de compromís i de sostenibilitat social, econòmic i ambiental i, a més, promouen la participació activa en les activitats orientades cap a la incorporació d'aquests valors.

Per tal d'obtenir aquests resultats, l'Ajuntament ha hagut d'entendre els equipaments en el sentit més ampli i integrador, sumant l'espai construït; les activitats i usos que configuren els seu programes; les persones usuàries i, la feina feta pel mateix ajuntament com a gestor.

D'aquesta manera s'ha aconseguit que les instal·lacions esportives de les Franqueses caminin cap a l'assoliment dels mansdats de l'Agenda 2030; de la Llei de Joventut; de la Llei d'Educació; de la Llei de l'Esport i, de la Carta de Ciutats Educadores.

El procés que ha seguit les Franqueses fins a assolir el distintiu "Equipaments 2030" es va iniciar amb el compromís de formar part de la xarxa d'equipaments 2030; va continuar amb un projecte que identifiqués les mesures que ja s'estaven duent a terme i que posés en marxa un pla d'acció per tal d'assolir el 100% de les accions i, finalment, quan s'ha culminat el pla d'acció, el municipi ha rebut el distintiu.

Arxivat a: Esports
Reconeixement "Equipaments 2030" 03
Reconeixement "Equipaments 2030" 02
Reconeixement "Equipaments 2030" 01
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/04/2024 a les 14:01h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)