Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Sant Jordi 2023 a les Franqueses

27/03/2023

Les activitats principals es concentren dissabte 22 i diumenge 23 d'abril

El mes d'abril és sinònim de Sant Jordi i, com cada any, a les Franqueses s'han programat moltes activitats. La majoria se celebren els dies 22 i 23 d'abril, tanmateix, el Servei de Biblioteca Municipal i els centres educatius del municipi han planificat activitats durant tot el mes.

 ACTIVITATS DEL SERVEI DE BIBLIOTECA MUNICIPAL DURANT LA SETMANA DE SANT JORDI

Activitats diverses dels centre educatius amb el Servei de Biblioteca Municipal com la primera descoberta de la biblioteca amb les Escoles Bressol municipals, una trobada amb l'il·lustrador Albert Arrayás amb l'Escola Joan Sanpera i Torras, l'Esmorzar de Paraules amb els instituts del municipi i el Berenar de paraules amb la visita de l'escriptor Toni Mata. 

VERMUT LITERARI: TROBADA AMB AUTORES I AUTORS LOCALS

Dissabte 22 d’abril. 11’30 h. Biblioteca Municipal de Corró d’Avall (Sala d’actes)

Trobada per conèixer les darreres publicacions d'autors/res locals de les Franqueses del Vallès i crear un col·loqui al voltant de la seves obres i de la feina d'escriure. Comptarem amb la participació de Toni Argent, Josep Molet Rosell, Pruden Panadès, Marta Gil, Francisco Cortés, Janeth Carrera Caicedo, Raúl Ansola, Germán Chocero, Lluís Culi Llagostera, Esther Enseñat i Antoni Faya Benítez.

Organitza: Servei de Biblioteca Municipal. 

DIADA DE SANT JORDI

Diumenge 23 d’abril. De 9’00 a 20 h. Plaça de l’Espolsada 

 • De 9 a 20 h Parades de llibres i roses
 • De 10 a 13 h i de 16 a 19 h Experiències literàries:

Dins del bosc: Instal·lació que convida a buscar i trobar personatges literaris com ara la Rínxols d’Or, els tres porquets", els set cabrits o el llop en un bosc il·lustrat. Però l’il·lustrador Miguel Bustos també ha reservat un lloc a convidats inesperats com la Rosalia i els Beatles!

(Des)coberta: Uns quants llibres han perdut la seva coberta i necessiten ajuda per dibuixar-la de nou. Un cop dibuixada es pot veure la portada original, llegir el llibre i comprovar si el dibuix era encertat o potser és una nova versió del conte.

Pàgines que sonen: Els llibres es poden mirar, tocar, llegir i olorar, però a aquesta instal·lació de 18 hamaques us proposem descobrir l’espai sonor que el compositor Gerard Valverde ha creat per a cadascun dels llibres següents: Friends in nature de Katsumi Komagata, ABC Tam Tam de Gianpaolo Pagni, Poemition 1 de Takahiro Kurashima, Chiffres de Anne Bertier i Le Jouet de Julien Magnadni.

Dit i explicat: Dues narradores es passegen entre la gent amb un paraigua cortina, preparades a encalçar al públic i explicar-los relats breus. Les narradores conviden a petits i grans a entrar i gaudir de les històries.

Organitza: Àrea de Cultura.

 • 10'30 h Contacontes «El drac del riu», amb la narradora Eva González

La Marieta, una pagesa dolça i divertida, serà l’encarregada d’explicar-nos “el drac del riu”. Al castell de les mil torres, el bruixot i la bruixota ja estan fent de les seves, només el poder de la rosa blava podrà trencar l’encanteri.

 • A continuació es farà la presentació del conte infantil «El patge Ganxet arriba a les Franqueses», escrit i il·lustrat per Maria Ripol, i editat pel Patronat Municipal de Cultura, Educació, Infància i Joventut amb la col·laboració de LF Comerç. Després de la presentació la narradora Eva González farà una lectura dramatitzada del conte.

Organitza: Àrea de Cultura. 

 • D'11 a 13 h Pintem Sant Jordi, art efímer amb guixos

Els infants dels Casals Infantils Municipals han creat una il·lustració per tal que entre tots puguem posar color en un mural al dia Sant Jordi.

Organitza: Casals Infantils Municipals.

 • D'11 a 13’30 h Taller de manualitat del drac de Sant Jordi

Taller de creació d’un drac de Sant Jordi a partir d’una agulla d’estendre la roba.

Organitza: Espai Nadó - Espai Infant (ENEI).

 • De 11’00 a 13’00 h La llegenda de Sant Jordi explicada a través de plafons

Activitat per a què els més petits puguin conèixer la llegenda de Sant Jordi.

Organitza: Servei d’Escola Bressol Municipal.

 • D'11 a 13 h Fes la teva joguina del drac o la rosa

Activitat infantil. Vine a muntar des de zero la joguina de la pilota lligada i decora-la amb els colors de Sant Jordi!

Organitza: Centre d’Art i Noves Tecnologies de Can Font.

 • 12 h Acte de lliurament de premis de la 33era edició del Concurs Literari de Sant Jordi

El Concurs Literari de Sant Jordi celebra la seva 33a edició i com cada any es resol en aquest acte de reconeixement a la creativitat literària i el talent local. Es lliuren els premis de les diferents categories en les modalitats de rodolins i cal·ligrames, poesia i prosa.

Organitza: Servei de Biblioteca Municipal.

 • 13 h Concert de l’Escola Municipal de Música: Els petits fan ballar el drac + Marxing Band + Bluesfathers

Torna el Conjunt de Petits de l’Escola Municipal de Música per fer un concert especial de Sant Jordi: els petits faran ballar el drac! A continuació gaudirem amb les versions de Bluesfathers, formació resident de l’Escola Municipal de Música. Mentre els conjunts es preparen podrem gaudir de la Marxing Band posant ritme per la plaça de l’Espolsada.

Organitza: Escola Municipal de Música.

 • 18 h Ballada de Sardanes amb Sardanistes Franquesins i la cobla La Principal d’Olot

Sardanistes Franquesins ens conviden a ballar sardanes amb la cobla la Principal d’Olot, una cobla centenària i reconeguda amb la Creu de Sant Jordi.

Organitza: Àrea de Cultura amb la col·laboració de Sardanistes Franquesins.

 

 

Arxivat a: Cultura
Sant Jordi 2023
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/05/2024 a les 15:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)