Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L'Escola Guerau de Liost obre el cicle de visites escolars a l'Ajuntament

31/01/2023

L’alumnat de tercer ha votat fer de la plaça de l'Ajuntament un espai on organitzar més activitats, durant la simulació d'un ple

L'Escola Guerau de Liost inicia el cicle de visites escolars a l'Ajuntament. La plaça de l'Ajuntament ha estat el lloc on la cinquantena d'alumnes tercer de primària ha conegut les diverses característiques de l'edifici, com que és d'estil modernista i que, en el passat, va ser una escola. També se'ls ha explicat el significat del monòlit en memòria del bombardeig de les Franqueses durant la Guerra Civil i l'estàtua descriptiva del municipi de Jaume de Córdova.

Un cop dins l'Ajuntament, al vestíbul, han conegut els tres gegants, el Marquès, la Pagesa i en Miquelet, i quin tipus de tràmits es fan en un ajuntament, com empadronaments o casaments. També han visitat l'arxiu municipal on han pogut veure l'evolució de la documentació amb el pas del temps. Seguidament, han pujat al primer pis per fer una visita a l'alcalde, Francesc Colomé, al seu despatx.

A continuació, els infants han travessat la porta centenària que connecta el despatx de l'alcalde amb la Sala de Plens. En aquest espai, els infants han pogut conèixer de primera mà com es prenen les decisions en un ajuntament, ja que han estat ells mateixos qui s'han assegut a les cadires dels regidors i les regidores. La premissa ha estat fer propostes de canvis que es podrien fer a la plaça de l'Ajuntament. Les setze idees sorgides s'han resumit en tres i han passat a ronda de votació: transformar la plaça en un espai multiesportiu, fer de la plaça un espai amb jocs infantils, i deixar-la com està però col·locant bancs, fonts i més nauralesa per organitzar-hi més activitats, sent aquesta la més votada.

Per finalitzar l'alumnat ha rebut un obsequi de l'Ajuntament, una samarreta amb la marca de la mà que representa al municipi.

Arxivat a: Ajuntament
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Guerau de Liost
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Guerau de Liost
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Guerau de Liost
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Guerau de Liost
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Guerau de Liost
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Guerau de Liost
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Guerau de Liost
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Guerau de Liost
Darrera actualització d’aquest contingut: 30/03/2023 a les 20:14h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)