Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’alcalde, Francesc Colomé, inicia les visites als instituts del municipi

13/01/2023

Aquesta setmana han començat a l’institut Lauro que ha demanat un impuls al Pla Educatiu d’Entorn

El mes de novembre l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, va començar un cicle de visites als centres educatius del municipi. Primer va visitar els centres de primària i aquesta setmana ha començat les trobades amb els equips directius dels instituts. El primer ha estat l’Institut Lauro on, a més de visitar les instal·lacions, el director, Jordi Orta, i l’alcalde han pogut intercanviar impressions sobre els projectes i necessitats del centre.

Un dels temes destacats de la trobada ha estat el Pla Educatiu d’Entorn, un projecte impulsat per la Generalitat amb el suport dels municipis amb l’objectiu d’aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat, amb una atenció especial als més vulnerables, i contribuir a la cohesió social mitjançant l’equitat, el respecte i el valor de la diferència en un marc de valors i elements compartits. Aquest projecte es porta a terme mitjançant diferents eines que s’han de desenvolupar als centres amb la cooperació educativa de les entitats municipalistes i la col·laboració dels diferents agents educatius del territori. És en aquest sentit, que l’equip directiu de l’Institut Lauro ha demanat un impuls d’aquest projecte amb la implicació de l’Ajuntament de les Franqueses. Una petició que l’alcalde ha pres el compromís d'atendre la seva petició i treballar-hi.

Tant l’equip directiu com els alumnes de segon de batxillerat que també han parlat amb l’alcalde li han traslladat la necessitat de disposar de transport públic des dels diferents pobles del municipi. Una proposta que no només contempla aquest servei mitjançant transport escolar, sinó que contempla el fet de becar les famílies per disposar de transport públic. Tot i que s’estudiaran aquesta opcions, l’alcalde també els ha volgut traslladar la importància de l’aposta per la sostenibilitat que fa l’Ajuntament implementant traçats de vies de comunicació mitjançant els carrils per a bicicletes.

Amb tot, l’alcalde valora molt positivament aquestes trobades i destaca la importància d’establir vincles estables entre els centres educatius del municipi i l’Ajuntament amb la voluntat de treballar les necessitats que vagin sorgint. Una mesura indispensable perquè els projectes d’aquests centres continuïn esdevenint referents dins de l’àmbit educatiu.

En els propers dies l’alcalde, Francesc Colomé, també es reunirà amb l’equip directiu de l’Institut El Til·ler.

Arxivat a: Ajuntament, Educació
Visita alcalde, Francesc Colomé, a l'Institut Lauro
Darrera actualització d’aquest contingut: 01/03/2024 a les 14:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)