Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

S'amplia la consulta pública de la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana per regular la instal·lació de plaques fotovoltaiques en sòl no urbanitzable

06/10/2022

La ciutadania podrà consultar el document fins al 7 de novembre

L'Ajuntament amplia el període de consulta pública de la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana per regular la instal·lació de plaques fotovoltaiques en sòl no urbanitzable i fer-hi aportacions, si es considera. El document estarà publicat fins al 7 de novembre en aquest enllaç. Si voleu presentar aportacions ho podeu fer a (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Recordem que durant el ple municipal extraordinari del mes de juliol es va aprovar iniciar els tràmits per tal de fer efectiva aquesta modificació que pretén protegir més del 70% del terme municipal de la instal·lació de parcs fotovoltaics. L'objectiu és que aquests equipaments d'energies renovables només es puguin situar en zones urbanes, industrials, en àrees de serveis agrícoles i en sòl agrícola d'especial protecció. En aquest darrer tipus de sòl la instal·lació s'ha de realitzar en les següents condicions:

  • Es prioritzaran projectes que siguin compatibles amb el manteniment de l'activitat agrícola i/o ramadera i que no trenquin la connectivitat ecològica
  • S'ha de permetre el pas de la fauna i, en cas de fer plantacions per ocultar la instal·lació, han de ser d'espècies autòctones
  • La superfícies màxima serà de 10 ha i la distància mínima entre parcs, de 1.000 metres
  • No està permesa la instal·lació en àrees amb hàbitats d'interès o amenaçats, en entorns fluvials i la seva àrea d'influència, en espais propers a equipaments preferents i comunitaris, a menys de 10 metres dels camins i a menys de 25 metres de rutes senyalitzades. Tampoc en zones d'arbres protegits ni on hi hagi construccions o habitatges catalogats o en espais amb patrimoni arqueològic.
Arxivat a: Urbanisme i Activitats
Plaques fotovoltaiques
Darrera actualització d’aquest contingut: 24/05/2024 a les 08:31h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)