Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses municipi amic de la lactància materna

05/10/2022

Una exposició i una alletament popular marcaran l'inici i la cloenda de la commemoració de la Setmana Europea de la Lactància Materna

Són molts el beneficis demostrats de la lactància materna, que proporciona de manera natural un aliment adaptat a les necessitats de cada nadó, i influeix de manera positiva en l’àmbit biològic i emocional del nounat i de la mare. En aquest sentit, l'Ajuntament de les Franqueses i l'Associació Espai Nadó – Espai Infant. Grup de Lactància i Criança Respectuosa (ENEI) han impulsat accions per promoure aquesta pràctica.

Coincidint amb la Setmana Europea de la Lactància Materna, la setmana del 10 al 16 d'octubre, i amb l'objectiu de reivindicar la lactància materna a l'espai públic, s’inaugurarà l’exposició fotogràfica, amb imatges d'Esther Berruezo Sáez, “El teu espai també és el meu espai” en 7 equipaments municipals amb l’objectiu de sensibilitzar, de reivindicar i de trencar el silenci que envolta la lactància materna, així com de protegir-la, promovent, recolzant i visibilitzant un acte tan natural com és alletar. El dilluns 10 d'octubre, a les 18 h, es farà l'acte de presentació de l'exposició a terrassa de l'Espai Can Prat, la qual es podrà visitar fins al 31 d’octubre. La commemoració finalitzarà amb un alletament popular a la plaça de l'Espolsada, el diumenge 16 d'octubre, a les 12 h, on tothom qui vulgui participar serà benvingut/da.

A banda, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), juntament amb Les Magranes, organitzen un taller que duu per títol "Maternitats i sexualitats", el proper 7 d'octubre, a les 10 h, al Centre Cultural de Bellavista. L'activitat, emmarcada dins la Setmana Europea de la Lactància Materna, tractarà sobre el que suposa la maternitat en la sexualitat de la dona, ja que esdevenen canvis físics, emocionals, psicològics i hormonals que deixen una empremta que modifica amb escreix l'autopercepció i vivència del plaer.

El mes de maig de l'any passat, el ple municipal va aprovar una moció, presentada pel grup municipal dels Socialistes de Catalunya - Candidatura de Progrés de suport a la lactància materna. Entre els acords hi ha el compromís de promoure campanyes de sensibilització, difusió i promoció dels beneficis de la lactància materna i de declarar les Franqueses municipi amic de la lactància materna.

Arxivat a: Ajuntament
Imatge de l'exposició “El teu espai també és el meu espai”
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/04/2024 a les 08:23h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)